У Луцькому районі – карантин через грип та ГРВІ

19 Лютого 2019, 11:14
Деякі навчальні заклади Луцького району «відправили» на карантин 1681
Деякі навчальні заклади Луцького району «відправили» на карантин

Деякі навчальні заклади Луцького району «відправили» на карантин через захворюваність дітей на ГРВІ та грип.

Про це повідомляють у ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Так, за останній тиждень захворюваність гострими респіраторними вірусними інфекціями (ГРВІ) та грипом у Волинській області зменшилась на 103 випадки. Зареєстрували незначне перевищення епідемічного порогу – на 2%.

Перевищення епідемічних порогів зафіксували у 9 районах області: у Рожищенському та Ковельському (на 61%), Ратнівському (на 44,6%), Камінь-Каширському (на 42,7%), Маневицькому (на 17,4%), Горохівському (на 16%), Любомльському (на 10,5 %), Шацькому (на 9,6%), Іваничівському (на 6,2%).

За даними закладів охорони здоров’я, кількість хворих ГРВІ та грипом становить 6732 особи проти 6835 попереднього тижня. З початку епідемічного сезону, котрий почався 1 жовтня 2018 року перехворіло понад 105 тис. волинян – це понад 10% населення області. Показники захворюваності в нинішньому епідсезоні відповідають минулорічним показникам.

У структурі захворюваності 66% становлять діти до 17 років (4351 особа).  Найбільше уражена група – це школярі (68% від захворілих дітей).

У зв’язку із ускладненням епідситуації з ГРВІ та грипу в окремих навчально-виховних закладах, відсутністю по хворобі  понад 20 % учнів, лікарями-епідеміологами надані рекомендації щодо тимчасового  призупинення навчання у загальноосвітніх школах. Так, припинено навчання в 7 школах та 2 закладах дошкільної освіти Горохівського, Іваничівського, Камінь-Каширського, Ратнівського та Луцького районів.

Кількість осіб, що потребувала стаціонарного лікування з приводу ускладненого перебігу хвороби зменшилась на 48% і становила 129 осіб проти 191 попереднього тижня.  Госпіталізовано 2% від загальної кількості захворілих, найбільше серед дітей віком 0 – 4 роки.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру в нинішньому епідемічному сезоні на Волині виявлено циркуляцію вірусів грипу типу А (Н3), відсоток позитивних знахідок складає 23% (10 осіб) від загальної кількості обстежених (44 особи). Віруси грипу виявлялись у хворих із Камінь-Каширського, Маневицького, Луцького районів та міста Луцька.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано 1428 осіб, в т. ч. 229 дітей до 17років (16% від загальної кількості). Прищеплено лише 0,14% населення області, такий незначний відсоток щеплених забезпечує індивідуальний імунітет у вакцинованих, проте, не дозволяє створити колективного імунітету, а, відтак, вимагає запровадження додаткових заходів щодо запобігання виникненню і поширенню захворювання на грип серед населення, профілактики можливих ускладнень.

Читайте такожЧерез грип та ГРВІ на карантин у Ковелі закривають ще одну школу

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром