У «Нашому краї» діти працювали пекарями, охоронцями та касирами

02 Вересня 2016, 11:38
3282

Десять маленьких лучан мали нагоду спробувати себе у різноманітних професіях. Вони працювали пекарями, продавцями відділу «овочі-фрукти», охоронцями, касирами, менеджерами торгового залу, працівниками відділу приймання товару.

Провели захід у рамках проекту «Маленькі дрімери» у середу, 31 серпня. Участь у ньому взяли діти віком 9-13 років.

«Ми хочемо пояснити дітям що таке «корисне». Хочемо, щоб вони відчули, як це - виготовляти власними руками, хто такий касир, яка у нього робота. Цей проект є поштовхом до пошуку нових ідей від діток, бо діти дуже креативні, різнобічні, дуже зараз розвинуті», - розповідає корпоративний секретар «Volwest Group»​ та керівник проекту «Маленькі дрімери» Ольга Савченюк.

Нагадаємо, «Маленькі дрімери» вже досліджували роботу супермаркету «Наш Край. Гурман», що на вулиці Шевченка.

День із девізом «Спробуй себе у професії» розпочався біля супермаркету «Наш край», де діти з нетерпінням очікували на майстер-класи та «дорослу роботу» в магазині.

Зустріли учасників проекту привітними усмішками та пропозицією переодягнутися. Адже перша  професія, яку підготували організатори – пекар.

У фартушках та шапочках одноразового використання та з чистими руками діти вирушили в пекарню. Там вони виготовили булочки зі згущеним молоком, шоколадом та маком.










Булочки залишили сходити, тому учасники проекту вирушили змінювати професію.

Дітей поділили на команди по двоє та дали змогу обрати конверт з професією. Серед них були: продавець відділу «овочі-фрукти», охоронець, касир, менеджер торгового залу, працівник відділу приймання товару.


«Дітям було цікаво важити та викладати товар. Я пояснила, що потрібно викладати овочі до овочів, фрукти до фруктів. Їх зацікавила ця професія, навіть одна дівчинка сказала, що недалеко живе і готова прибігти на допомогу», - ділиться враженнями товарознавець, працівник відділу «овочі-фрукти» Світлана Кулікова.




Після зміни професій діти повернулись до булочок – їх поставили випікатися.


«В мене це перший майстер-клас з дітьми. Отримала масу задоволення, хоч я з дітьми не працюю, не та сфера. Але сьогоднішній ранок – позитиву, енергії вистачає – о! (Сміється). З дітьми легко працювати, їх потрібно зацікавити. Я думала принесу ті булочки, трошки попакуємо гарячі. Ні, вони не стали чекати, доки випічка вихолоне, вони розхапали і кожен запам’ятав булку, яку він робив. Для них це значить було цікаво», - говорить технолог напрямку «випічка» Лариса Фатєєва.

Ольга Савченюк розповіла про наступне завдання. Завдяки майстер-класу  діти повинні зрозуміти, що таке органічна продукція, куди здавати батарейки та що таке сортувальний кошик.


Директор відділу персоналу супермаркету «Наш край» Ольга Семенюта стверджує, що підготовка до заходу тривала приблизно місяць.

«Ми хотіли, щоб діти показали наші недоліки, які до цього були непоміченими. Хотілось, щоб учасники проекту спробували себе в професіях і розповіли про якісь моменти, на які нам потрібно звернути увагу під час підбору персоналу», - каже Ольга Семенюта.

«Я думаю, що продовження проекту також буде, але з певною періодичністю, бо зараз починається шкільний період. Ми вибрали час влітку, щоб діти були вільні», - стверджує Ольга Савченюк.

«Ми знаходили дітей на конкурсній основі. Створили анкету в соцмережах, у якій запитували про хобі, про розуміння поняття «бізнес». Ми брали дітей парами: щоб двоє діток було по 9 років, двоє по 10 і так далі. В нас є діти, які брали участь  у тестуванні послуг «Адреналін Сіті» і найактивніших ми запросили сюди», - розповідає голова Волинської обласної благодійної організації «Радість дитинства» Анна Пахольчук.

Насамкінець учасникам проекту вручили власноруч зроблені булочки, грамоти та корисні подарунки.







Дослідницький проект «Маленькі дрімери» реалізований у рамках корпоративної соціальної відповідальності інвестиційної компанії«VolWestGroup».

Читайте також: Підсумки проекту «Живи відповідально!»: зібрали 5,5 тисяч кілограмів батарейок та 165 кілограм пластикових корків

Нагадаємо, що у квітні цього року у мережі «Наш Край» стартував соціальний проект «Живи відповідально!», який передбачає пропаганду здорового харчування, піклування про навколишнє середовище та власний фізичний стан.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром