Грушевського: жителі могли «злетіти» у повітря через вібруючі газові труби

02 Вересня 2016, 10:38
2082 Джерело: volyn24.com

Мешканці будинку на проспекті Грушевського, 6а змушені були вийти на вулицю, адже налякалися обвалу власної оселі.

Це сталося ввечері, 1 вересня, пише «Волинь24».

Жителі п'ятиповерхового будинку більше години чекали на подвір'ї, поки рятівники та поліція дісталися до квартири їхньої сусідки.

Як розповіли очевидці, з квартири самотньої пенсіонерки поширювалася вібрація, «трясся весь будинок». Розповіли, що вібрують газові труби, тож лучани бояться вибуху та обвалу будинку. Мешканці будинку на Грушевського, 6а забрали дітей і вийшли на вулиці, про всяк випадок прихопивши з собою документи.

Ситуація ускладнилася тим, що мешканка цієї квартири нещодавно зламала ногу і самостійно пересуватись не може. За нею доглядає жінка, яку також знайти не могли. До того ж сама пенсіонерка не відповідала на стукіт та крики, а її двері - броньовані.

У її помешкання через балкон намагали потрапити працівники ДСНС. Також газовики відкинули версію про те, що причиною всьому є проблеми в газовій системі. До слова, як розповіли свідки події, поліція приїхала лише через 35 хвилин після виклику.


Згодом, як пише  «Волинь24», працівнику ДСНС довелося проникати в квартиру, яка розташована на третьому поверсі, через вікно.

За якийсь час перебування в квартирі начальник чергової зміни ДСПТ Андрій Бородчук ліквідував вібрацію.




Повернувшись із квартири, яку так і не вдалося відкрити, знову через вікно він повідомив, що вібрація йшла від газової колонки, яка так відреагувала на поломку в системі водопостачання. Свого додав й відкритий кран з водою.

Пенсіонерка не постраждала. Оскільки від колонки не було чути газом, сусідам дозволили повертатися в будинок.

Прикута до ліжка жінка так і лишилася за зачиненими броньованими дверима і без контакту з доглядальницею, в якої є єдиний екземпляр ключів.

Наразі невідомо, чи опікується жінкою спеціальна соцслужба.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром