«Зупини ДТП силою світла»: у Луцьку презентували проект «Світлодіти»

15 Лютого 2019, 23:07
3250

У луцькій школі №1 відбулась акція «Світлодіти» з розповсюдження світловідбиваючих елементів серед учнів.

Про це повідомляє управління патрульної поліції Волинської області у Facebook.

Мета організаторів – привернути увагу до теми безпеки на дорозі, а також закликати соціально відповідальний бізнес долучитись до ініціативи з забезпечення школярів Волині флікерами.

Голова ГО «Принцип» Віктор Грисюк поставив з колегами амбітну ціль – забезпечити всі навчальні заклади світловідбивачами. Але це можливо лише через превентивну роботу: працюючи безпосередньо з дітьми та залучаючи до цього бізнес. Пан Віктор звернувся до всього бізнесу, аби його представники чи брали під опіку навчальні заклади, чи передавали флікери через патрульну поліцію, чи долучались в інших форматах.

«Важливо, по-перше, говорити про безпеку на дорогах, а, по-друге, донести дітям, що бути помітним в темну пору доби, бути освітленим – це модно», - звернувся Віктор Грисюк.

Т.в.о. старшого інспектора патрульної поліції Волині Богдан Павлович подякував усім, хто долучився до акції. «Наші інспектори вже четвертий рік відвідують навчальні заклади, проводять профілактичні заходи й бесіди з дітьми, наголошують на неухильному дотриманні правил дорожнього руху. І дуже важливо, що вони тепер матимуть наочний матеріал та використовуватимуть його задля власної безпеки», - сказав він.

Директор школи №1 Андрій Киця радо зустрів ініціаторів акції, адже саме учні цього навчального закладу отримали такі важливі для безпеки на дорогах жилети, брелки, браслети, наліпки.

Віце-консул Генконсульства Республіки Польща в Луцьку Марек Запур зауважив, що вже два роки Консульство працює з Патрульною поліцією в напрямку забезпечення навчальних закладів світловідбивачами. «Ми постійно їздимо дорогами області і бачимо, що люди дуже рідко використовують світловідбиваючі елементи, а це підвищує ризик потрапити в аварію. Надіюсь, наша акція допоможе привернути увагу до проблеми безпеки на дорогах і сприятиме зменшенню аварій», - підсумував Марек Запур.

Потому інспектор патрульної поліції Марія Устіна провела відкритий урок для семикласників школи. Поліцейська в інтерактивній формі нагадала учням правила дорожнього руху, провела з ними вікторини, а потім з напарником подарувала дітям жилетки, браслети та наліпки.

Читайте також: У Луцьку патрульні агітували студентів приєднуватись до лав поліції












 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром