У Луцьку студенти запрошують на виставку картин

15 Лютого 2019, 17:30
2353

Кафедра дизайну та архітектури Луцького національного технічного університету презентувала виставку олійного живопису «Зимовий Луцьк», приурочену до свята Стрітення.

Виставку презентували у п'ятницю, 15 лютого, – повідомляє прес-служба закладу.

Керівник виставки Анна Дідух розповіла, що готували роботи студенти-дизайнери першого курсу.

«Завданням було намалювати зимовий Луцьк. Було запропоновано обрати одну з трьох локацій: парк 900-річчя, парк імені Лесі Українки та Старе місто. Виконували роботи олійними фарбами студенти вдруге. Наразі виставка складається з 14-ти картин, хоча їх є більше. Тут – найкращі. Студенти виконували роботи різними техніками, але більш спрямовували свою увагу на реалізм, промальовуючи дрібні деталі. Наприклад сніг, який мав бути не просто білим, а відтінюючим», – розповіла жінка.

Ректор Луцького національного технічного університету  Петро Савчук не оминув увагою відкриття виставки та особисто оцінив роботи.

«Я звісно не митець, але як шанувальник прекрасного хочу сказати, що роботи першокурсників вражаючі, зважаючи на їхній невеликий досвід. У них однозначно насичене сприйняття навколишньої реальності. Роботи з локаціями у парку мені найбільше до вподоби», – зазначив він.

 

Експонуватиметься виставка до 28 лютого на другому поверсі корпусу «А» Луцького НТУ (вулиця Львівська, 75).









 

 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024