«Фото топлес»: підлітки зіграють виставу про реальні проблеми віртуального спілкування

01 Вересня 2016, 11:13
2215 Джерело: garmyder.org

Луцькі театрали театру-студії «Гармидер» розпочали представлення учасників фестивалю театрів за межами театру «Мандрівний вішак» із наймолодшого колективу –  театральної студії «Лицедії» із Києва.

Про це повідомляють на сайті «Гармидеру».

«Лицедії» привезуть до Луцька виставу, яку була створена  в лабораторії драматургії для дітей і підлітків в резиденції фестивалю «ГОГОЛЬФЕСТ-2015» у співпраці з продюсерським центром «OPENDOORS».

Автор п’єси «Фото топлес» Наталя Астасьева-Блок (м. Херсон). Режисер Юрій Сушко (м. Київ) поставив п’єсу з учасниками театральної студії «Лицедії» (керівник Ольга Добровольська, м. Київ) та акторами театру «Райдо» (керівник Юрій Сушко, м. Київ). Тема п’єси була запропонована самими підлітками під час Лабораторії.

Надважливо те, що історію підлітків на сцені розкривають також підлітки.

Куратор дитячої програми «Гогольфесту» Ірина Запольська розповідає про виставу:

«Певною мірою «Фото топлес» – п'єса-притча. В ній дуже точно передана роздвоєність світу на віртуальний і реальний. Потреба у віртуальному спілкуванні очевидна. Там знімаються всі бар'єри, нема віку, географії. Але є інші норми. Вони ще не прописані, традиції не започатковані. Немає досвіду, особливо в молодої людини. Діти не розуміють – у чому особливості віртуального спілкування. Можуть втрапити у пастку і в своє реальне життя втягнути помилки з того безконтрольного простору».

Отож, чекайте на програму «Мандрівного вішака», щоб дізнатися, коли і в якому атмосферному місці будемо разом міркувати про те: «Що відчуваєш, коли  проти власної волі виявляєшся «зіркою інтернету?»

Нагадаємо, що раніше лучанам пропонували стати повноцінними спонсорами фестивалю «Мандрівний вішак». Збір коштів триває. На прем’єрі казки-притчі «Змій» уже вдалося зібрати 2 тисячі 268 гривень.

До того театралам перерахували з часу оголошення збору коштів  ще 2 тисячі 943 гривні та 86 копійок. У сумі лучани проспонсорували фестиваль уже на 5 тисяч 211 гривень та 86 копійок.

І нагадуємо, що пожертувати хоча б кілька гривень на фестиваль можна, надіславши кошти на картку 4149 4978 7169 8967 (ПриватБанк, отримувач – Бречко Оксана).



 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром