Долю луцького районного будинку культури досі не вирішили

15 Лютого 2019, 13:12
2780

 Долю Луцького районного будинку культури вирішували депутати районної ради. На баланс міста заклад хоче взяти Луцька міська рада.

Про це йдеться у сюжеті UA: Волинь.

Районні депутати передавати комунальне майно місту не хочуть, каже один з обранців громади Вадим Веремчук.

Двоповерхова будівля Луцького районного будинку культури, що на вулиці Ковельській –  нині зачинена. Викладачі та представники творчих колективів, що займаються у будинку культури, прийшли на сесію районної ради.

2 тижні тому депутати Луцької міської ради ухвалили рішення взяти районний будинок площею 640 квадратних метрів у комунальну власність міста. Таке рішення підтримує 30-річна Наталія Климко. На сесію жінка прийшла з сином Матвієм. Розповідає, її 12-річна донька 5 років займається танцями у одному з 11 аматорських колективів закладу.

«Прийшла підтримати колектив районного будинку культури, але в першу чергу прийшла боротися за своїх дітей.  Якщо громадськість не підтягнеться - то скорше за все цей районний будинок культури ліквідують і він пропаде», – розповідає жінка.

З 23-х  присутніх 19-ро депутатів утрималися, 1 проти. Депутатка Олександра Лисак, одна з трьох представників ради, яка проголосувала за передачу будинку культури місту Луцьку.

У понеділок відбудеться чергова зустріч між представниками луцької міської ради, керівниками фракцій райради та працівниками будинку культури. Художній керівник закладу Алла Опейда сьогоднішнє рішення сесії через стан здоров’я не прокоментувала, пообіцяла зробити це у понеділок, 18 лютого.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром