Яка доля чекає на будинок культури Луцького району

15 Лютого 2019, 00:30
2647

Після реформи децентралізації суттєво поменшало грошей у районному бюджеті, тож фінансувати Луцький районний будинок  культури стало непосильною ношею.

Як керівники району вирішували цю проблему, йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Голова Луцької РДА Тарас Яковлев під час виступу на сесії райради заявив, що грошей на повноцінне утримання будинку культури район більше не має.

Причиною таких збоїв із фінансуванням стало те, що у Луцькому районі утворилось багато об'єднаних громад. Якщо раніше гроші з усього району наповнювали його бюджет, то тепер, після утворення ОТГ, грошей у районній скарбниці суттєво поменшало.

Тарас Яковлев прямо заявив - якщо не передати будинок культури Луцькій міськраді, забезпечити повноцінну роботу закладу буде неможливо. Окрім цього, будинок культури знаходиться у Луцьку, і займаються там переважно містяни, а не мешканці сіл Луцького району.

Втім, було немало опонентів передачі закладу. Наприклад, деякі депутати підтримали ідею передати будинок культури міській раді лише в оренду на певний термін. І лише за 1 гривню.

Але представник Луцької міськради переконував, що наразі там розглядають лише варіант про повну передачу закладу.

На сесії були присутні і представники колективу будинку культури. Кажуть - найбільше хвилюються не про те, з якого бюджету фінансуватимуть заклад, а чи будуть для них робочі місця та чи функціонуватимуть всі гуртки. Відома волинська співачка Галина Конах закликала депутатів відкинути амбіції, а прийняти рішення на благо будинку культури та його вихованців.

У результаті після довгих перемовин та дискусій, депутати районної ради таки не проголосували за передачу будинку культури. Чимало обранців громади - утримались. Колектив закладу, районні депутати та представники міської ради вирішили зустрітись у наступний понеділок, аби ще раз обговорити ситуацію.

Подробиці – у відео.

Читайте також: «Зупинкова» історія Княгининівської громади біля Луцька

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024