«Польща нам засунула ножа у спину», – депутат Луцькради про рішення Сейму

31 Серпня 2016, 17:31
Микола Федік 2357
Микола Федік

Депутати вважають, що Польща зрадила Україну, коли прийняла рішення про визнання подій на Волині геноцидом. Проте звернення до парламенту про засудження дій країни-сусіда не прийняла.

Голосування за відповідний проект рішення відбулося у середу, 31 серпня.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» підготувало звернення до Президента та Верховної Ради, бо вважає, що поляки нівелюють історичну справедливість.

«Україна вела національно-визвольну війну. На мою думку, поляки не переслідували питання щодо вшанування жертв, а прийняли політичне рішення, завдання якого – поширити тугу за втраченими територіями», – зауважив депутат Микола Федік.

Він стверджує, що Польща своїм рішенням зробила удар в спину в той час, коли Україна найбільше потребує підтримки. Депутат Павло Данильчук підтримав колегу та зауважив, що промовчати – означає втратити самоповагу.

«Багато хто каже – давайте будемо мудрішими і промовчимо. Це не мудріше – це позиція слабкодухих хохлів. Ми проводили з поляками спільні заходи з гаслом «прощаємо і просимо прощення», – прокоментував депутат.

Натомість депутат Григорій Пустовіт зазначив, що реакція на подібні польські заяви мала бути набагато раніше.

«Польща засуджує українців, а ми були жертвами цієї війни. Ховати голову в пісок може і не мудро, але ми так робили – ми часто або не відповідали, або відповідали толерантно. Реакція повинна бути, наш Президент став на коліна і попросив вибачення, так само має зробити і польський президент», - зауважив депутат.

Проте фракція УКРОП заявила, що не проголосує за звернення до Верховної Ради, бо то не повноваження міської ради.

«Ми вважаємо, що маємо керуватися законом. Це питання лежить у компетенції Міністерства закордонних справ і Кабінету Міністрів. Ми утримуємося від голосування, бо то не справа луцької міської ради», – зауважив депутат Ігор Поліщук.

Відтак, депутати Луцької міської ради не проголосували за звернення до парламенту щодо засудження рішення польського Сейму про визнання подій 1943-1945 років на Волині геноцидом.

Коментарі
31 Серпня 2016, 20:54
Bитяг з відповіді на запит Антифашистського комітету України до СБУ України (№24/1-3044 від 27 листопада 2008 р.): <br/>“Як вбачається із архівних документів НКВД-МГБ-КГБ-УРСР, за 1944-1953 роки, тобто до моменту повної ліквідації націоналістичного підпілля і його озброєних формувань, учасниками ОУН-УПА в західних областях України здійснено:<br/> терористичних актів 4907<br/> диверсійних 195<br/> нападів та роззброєнь груп охорони<br/> громадського порядку 457<br/> нападів та підпалів колгоспів,<br/> радгоспів, МТС 325<br/> нападів на сільради і клуби 320<br/> озброєних пограбувань 359<br/> інших відповідних проявів 1126<br/> В результаті цих акцій було вбито або забрано в ліс бойовиками ОУН-УПА 2662 працівника радянсько-партійного автиву, 582 голови сільських Рад, 262 голови колгоспів, 446 колгоспників, 829 працівників держбезпеки, 473 працівники міліції, 1525 бійців груп охорони громадського порядку, 187 військовослужбовців, 933 службовців, 12839 інших громадян. Всього загинуло 22430 чоловік.” (Арх. спр. №372, т. 100, арк. 109-111).
31 Серпня 2016, 23:16
Cуча Польща, щей через свій кордон українців не пропускає !
01 Вересня 2016, 02:37
Якщо вона суча то чого туди пертись вони не кличуть.
01 Вересня 2016, 12:19
Пора написати правду про окупанта і зрадника України Пільсуцького і як поляки ще до 1 вересня 1939 ділили з Гітлером Чехію та їх дружбу з Берліном. Ну де наші волинські журналісти, історики ???????? А не солоденькі гламурні &quot;історики&quot; Котиси. АУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ!!!!!!
01 Вересня 2016, 20:51
Я хочу сказати це,що казав мені мій дідусь,учасник ВВВ, свідок всіх цих подій. ОУН-УПА він ніколи не назвав визволителями і борцями за Україну. Він був 1899 року народження.Його вже не брали на війну,а він пішов сам. Був поранений лишився без руки, з кулею в грудях, і роті. Але прийшов живий і помер в 88 років.У нього було три сини,але ні одного не пустив ліс до бандерівців,бо казав-це бандити. Які вони визволителі і борці за Україну,коли вбивали своїх сусідів дітей і старих немічних людей. Я також уже в літах, і вірила словам свого дідуся. Не потрібно піаритися цим оунівцям,коли вони самі знають,що творили. Вони не герої, а вбивці,куоли таке творили.Чого вбивали своїх сусідів і знайомих,навіть родичів.Добре знали,коли ти живеш при владі,яка керує ти їй повинен підкорятися.А поляки вбивали людей, дідусь казав,- не можна було відрізнити,де совет,де поляк, де бандерівець всі вбивали один одного. На жаль був такий час. Це ж саме зараз.Але поляки ніколи не мали українців за людей,вони пани, а ми цього не заслуговували.А тепер наші українці гнуть на них спину масово.Я ніколи не була за кордоном,не гнула спину ні на кого,Я українка ,як живу так живу.Маю хліб і до хліба,бо не ледача. Як казала моя мама:&quot;Ми ніколи не були багаті, але ніколи не були бідні,бо маємо хліб і до хліба, а головне здоровя.Нікому не завідую,ха багатіють,людині потрібно дуже мало. лиш було здоровя тепло в хаті і хліб та до хліба.А в мене це є.Заробила чесно своїми руками за совета квартируПрацювала на будівництвію.Чудова хата в селі, поблизу Луцька,яку моя мама,медичний працівник купила.І все моє багатство.Я рахую,що я щасчлива, маю чудову внучку і внука. Радуюсь співу пташок,бажаю всім добра і миру на нашій чудовій українській землі.А цих злодіїв у яких мільйони і палаци я жалію,бо на цьому світі нічого не потрібно.перед Богоми нашим всі будуть відповідати-це єдина справедилвість на цьому світі.Це купити неможливо.Люди чуєте,схаменіться,бо Бог забере нам вік і згорить Земля і всі діла на ній,як написано і Бібілії.
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром