«Від Афганістану до Іраку»: лучан запрошують до музею на виставку

14 Лютого 2019, 19:00
2417

У Волинському краєзнавчому музеї відкрилась виставка «Від Афганістану до Іраку: волиняни у військових конфліктах на території інших держав», приурочена до Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. Виставка функціонуватиме протягом місяця.

Про це пишуть на сайті Луцької міської ради.

На виставці представлені фотодокументальні та речові матеріали, з історії участі волинян у військових конфліктах на теренах іноземних держав у часи СРСР. Головним чином висвітлено трагічні події війни в Афганістані (1979-1989 років), через горнило якої пройшло близько 160 тисяч  українців.

Цьогоріч, 15 лютого виповнюється 30 років від часу виведення радянського контингенту з цієї країни. На виставці представлено світлини волинян, які служили в Афганістані, їхні нагороди, зброя, статистичні дані, тогочасна афганська преса, книги.

На окремому стенді розміщені матеріали про українців, які за часів незалежної України брали участь у миротворчих операціях під егідою ООН, НАТО та інших міжнародних організацій. Найчисельнішими була присутність українських миротворців у Боснії і Герцоговині (1992-1999 роки) та Іраку (2005-2011 роки).

Світлини деяких миротворців, родом з Волині, їхні державні відзнаки, теж презентували на виставці. Висвітлена і участь ветеранів війни в Афганістані та колишніх миротворців у війні на сході України – і як волонтерів, і як військовослужбовців ЗС України.

Виставка працюватиме в дні роботи музею впродовж місяця.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024