Які книги читають, дарують та хочуть отримати відомі волиняни

14 Лютого 2019, 17:00
Фото ілюстративне 2994
Фото ілюстративне

Усі знають і навіть звикли святкувати 14 лютого День закоханих. А чи знали ви про те, що сьогодні також відзначають Міжнародний день дарування книг?  Таке свято з'явилося у 2012 році і за увесь цей час знайшло підтримку в багатьох країнах світу. 

Кажуть, книга – найкращий подарунок. Тому ІА «Конкурент» запитало у відомих волинян, які книги вони читають, що з виданого радили б подарувати і яку книгу хотіли б отримати у подарунок самі. Можливо, і ви собі назбираєте варіантів для читання. 

Тарас Шкітер, співзасновник Громадянського Руху «СВІДОМІ»

Остання прочитана книга: «Читаю зараз «Графиня Де Монсоро» Олександра Дюми».

Книга, яку хотіли б подарувати: «Чому нації занепадають» (Дарон Аджемоґлу, Джеймс А. Робінсон)». 

Книга, яку хотіли б отримати в подарунок: «Книга радості. Вічне щастя в мінливому світі». 

Денис П'ятигорець, заступник голови Волинської облдержадміністрації

Остання прочитана книга: «На жаль, останні 9 місяців я читаю стільки документів, що на книжки фізично бракує часу. Тому, якщо мені не зраджує пам'ять, остання книга була майже рік тому і це було щось з Тома Кленсі. Напевне, «Всі страхи світу».

Книга, яку хотіли б подарувати: «Книжка, яку я нещодавно подарував своїй донечці, – «Щенята рятують басейн».

Книга, яку хотіли б отримати в подарунок: «Хотів би отримати в подарунок трохи вільного часу, щоб хоч щось почитати, окрім документів». 

Андрій Д'яченко, очільник осередку «Національного корпусу» на Волині, учасник АТО 

Остання прочитана книга: «Біографія мого улюбленого політика – «Ататюрк. Біографія мислителя» (М.Шюкрю Ганіоглу)». 

Книга, яку хотіли б подарувати: «Щодо останніх подарованих книг, то я подарував товаришу, який пішов на службу в армію, книгу «Захват і біль битви. Перша світова у 211 епізодах» Петера Енґлунда».

Книга, яку хотіли б отримати в подарунок: «Якусь конкретну не назвеш, цікаво отримувати якісь оригінальні, малотиражні, які важко дістати».

Іван Шевчук, директор Волинської дирекції АТ «Укрпошта»

Остання прочитана книга: «Есенціалізм. Шлях до простоти» (Грег МакКеон)».

Книга, яку хотіли б подарувати: «Хотів би подарувати книгу видатного українця Антона Макаренка «Педагогічна поема». 

Книга, яку хотіли б отримати в подарунок: «1984» Джорджа Орвела». 

Олег Іванюк, співвласник ресторану «Корона Вітовта»:

«У 1999 році мій колишній керівник Олександр Дубілет зажадав від усіх топ-менеджерів «Приватбанку», де я в той час мав честь працювати, прочитати книгу Білла Гейтса «Бізнес зі швидкістю думки». З того часу пройшло багато років. З'явилося багато нових книжок. А я все читаю Гейтса. І щоразу знаходжу щось нове. Тому – без варіантів!»

Цю книгу Олег Іванюк хотів би й подарувати, й отримати в подарунок

Олена Твердохліб, голова Княгининівської ОТГ:

«Останні три роки на читання дуже бракує часу. Хотіла б прочитати книгу «Як вижити серед мудаків» Роберта Саттона, а для відпустки – «Коли подих стає повітрям» Пола Каланіті»

Андрій Кальков, художник

Остання прочитана книга: «Думай, як митець» Вілла Гомперца».

Книга, яку хотіли б подарувати: «Що це взагалі таке. 150 років сучасного мистецтва в одній пілюлі» Вілла Гомперца».

Книга, яку хотіли б отримати в подарунок: «Помаранчевий надувний пес. Буми, потрясіння та жадоба на сучасному арт-ринку» Дона Томпсона».

Богдан Шиба, колишній міський голова Луцька

Остання прочитана книга: «Загалом я одночасно читаю декілька книг. Остання, яку прочитав, «Чорна земля» Тімоті Снайдера». 

Книга, яку хотіли б подарувати: «Дарую книги часто, особливо дітям. Постійно долучаюся до благодійної ініціативи Руслана Теліпського – книги дітям Небесного Легіону. Діти обирають книги, які хочуть отримати, самі. Або ж орієнтуємося залежно від віку».

Книга, яку хотіли б отримати в подарунок: «Я люблю обирати собі книги сам, адже знаю, чого хочу. Завжди цікавлюся новими надходженнями». 

Сергій Григоренко, колишній заступник міського голови:

Остання прочитана книга: «Курс Ендрю Джеффорда «Вино» харківського видавництва Vivat, 2018 рік. Чудова, ґрунтовна книга про вино, його види, вирощування виноградної лози, винні регіони світу.

Книга, яку хотіли б подарувати: «Хотів би комусь подарувати надзвичайно захопливо книгу про сольну навколосвітню подорож на яхті 17-річної австралійки Джесіки Уотсон «Сила мрії». Або біографічну книгу знаменитого альпініста Рейнхольда Месснера «Кришталевий горизонт».

Книга, яку хотіли б отримати в подарунок: «У подарунок хотів би отримати книгу російської журналістки Анни Політковської «Перша чеченська».

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром