Декомунізація: знімуть меморіальну дошку в центрі Луцька

13 Лютого 2019, 21:01
1879

Із будівлі на вулиці Богдана Хмельницького в Луцьку демонтують пам'ятну дошку, яка присвячена комуністичному письменнику Ярославу Галану.

Про це йдеться у відповідному проекті рішення виконавчого комітету, передає інформагентство ВолиньPost.

Мова йде про демонтаж меморіальної дошки Ярославу Галану.

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про благоустрій територій», враховуючи інформацію, розміщену на сайті Українського інституту національної пам’яті, що Галан Ярослав Олександрович (1902-1949) включений до Списку осіб, які підпадають під закон про декомунізацію, виконавчий комітет міської ради.

Так, у разі підтримки цього рішення виконкомом, департаменту житлово-комунального господарства доручать демонтувати меморіальну дошку на честь Галана Я.О. на фасаді будівлі № 12 на вул. Богдана Хмельницького.

Читайте також: Делегація з Луцька відвідала колонію в Польщі

Довідково:

Ярослав Галан - український комуністичний письменник, журналіст, педагог, член КПЗУ, писав українською і польською мовами.

У воєнні та повоєнні роки Ярослав Галан засуджував ідеї української державності, називав українську революцію — «жовтоблакитним маріонетковим балаганом типу 1918 року», критикував ОУН і УПА, а також греко-католицьку церкву. Автор статті «Плюю на Папу», як відповідь на відлучення його від Церкви папою Пієм XII.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром