У Луцьку триває облаштування Центру реаблітації учасників АТО

13 Лютого 2019, 14:40
1941

У «Луцькому центрі первинної медико-санітарної допомоги» триває реконструкція з облаштування Центру реабілітації учасників АТО.

Про це повідомляє «Волинське агентство розслідувань».

Ініціатором створення реабілітаційного центу був головний лікар комунального закладу «Луцький центр первинної медико-санітарної допомоги» Ігор Гнетньов (позивний «Китаєць») який в 2014-му році був лікарем в полку «Азов» і допомагав воїнам на Сході. Раніше ідею створення Центру підтримав нині покійний міський голова Луцька Микола Романюк. Луцькрада і сьогодні бере участь у його створенні.

Окрім того, до ініціативи долучились волонтери, зокрема і психолог Олена Звєрєва. Тож спільними зусилями, разом з бійцями АТО, лікарями, міською радою, волонтерами та народним депутатом Ігорем Лапіним, який добровольцем воював в батальйоні Айдар, розпочали процес створення Центру реабілітації учасників АТО у Луцьку.

За ініціативи Ігоря Лапіна для реконструкції приміщення з державного бюджету вже виділили понад 10 мільйонів гривень.

Після закінчення всіх перипетій з будівництвом школи №27 у Луцьку, на яку за сприяння парламентаря залучили близько 40 мільйонів гривень, та здачі її в експлуатації у вересні 2018 року, Ігор Лапін приступив до наступного великого проекту – залучення коштів на реконструкцію приміщення для Центру реабілітації учасників АТО.

Так, у листопаді, 2018 року виділили майже 2,5 мільйони гривень, а вже у січні 2019 року – понад 8 мільйонів гривень.

Приміщення, запропоноване для центру – колишнє водолікування на базі першої поліклініки. Після оголошеної тендерної процедури, складеної проектно-кошторисної документації, тендер на будівельні роботи виграла фірма «Житлобуд-2» керівником якої є Леонід Стефанович.

З фото будівництва видно, що вже добудований 2-й поверх та дах Центру.

Проектом центру передбачено добудову ще одного поверху. У центрі планують реабілітувати  бійців та проводити роботу із посттравматичним стресовим розладом вигляді амбулаторної підтримки бійців та їх сімей.







 

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром