«Це виглядає як жінка, якою покористувалися і викинули», – депутат про співпрацю з Прилуцьким

31 Серпня 2016, 11:59
Прилуцька сільська рада 1941
Прилуцька сільська рада

Деякі обранці громади поставили під сумнів співпрацю села і міста без попереднього об’єднання, втім у підсумку депутати одноголосно підтримали проект рішення.

Про співробітництво громад говорили у середу, 31 серпня, під час 12-го пленарного засідання сесії міської ради.

Заступник міського голови Сергій Григоренко зауважив, що біля Луцька знаходиться 10 сільських рад, 8 з яких входять до Луцького району і дві – до Ківерцівського. За словами заступника, наразі лише громада Прилуцька виявила бажання співпрацювати з містом.

«У них є паї, які вони готові надавати для забудови. Є площа, де можна збудувати житловий район на 20-30 тисяч людей», – зазначив Григоренко.

Натомість, прилуцька громада для початку просить пустити до них міську маршрутку, зняти мораторій на навчання дітей у садочках, відкриття філії ЦНАПу у будинку культури та ремонт 1,6 кілометра дороги на вулиці Богуна.

Читайте також: Які проблеми Прилуцького має вирішити Луцьк, щоб отримати землю під забудову

Після укладання відповідного договору, на потреби Прилуцька міська рада у 2016 році має витратити близько 80 тисяч гривень і ще кілька мільйонів гривень на ремонт дороги у наступному році. Та Григоренко запевнив, що всі умови чітко обговорюватимуть перед укладанням договору.

Втім, позитивна співпраця без попереднього об’єднання викликала сумнів у деяких депутатів. Зокрема, Григорій Пустовіт зауважив, що витрачати кошти з міського бюджету краще на мікрорайон Прилуцьке, а не на територію, яка, можливо, у перспективі увійде до складу міста.

«Це рішення – крок вперед. Добре, що ми почали спілкування. Але ми повинні розуміти, що представляємо громаду Луцька. Говоримо про мільйони гривень, які маємо вкладати в мікрорайон, а не в село. Якщо співпраця базується тільки на рівні спілкування, то нам цього замало. Повинна бути конкретна розмова і ставитися конкретні завдання», – вважає Григорій Пустовіт.

Позицію колеги підтримав і депутат Сергій Була, який зазначив, що теоретично розширення за рахунок Прилуцька можливе, але міськрада може витратити кошти, а село у майбутньому не захоче приєднуватися.

«Це, вибачте, виглядає, як жінка, якою покористувалися і викинули… Не бачу необхідності брати на себе вказані зобов’язання. Якщо проводимо об’єднання, то проводимо, а ні, то нам це дуже дорого обійдеться», – зауважив Була.

Така позиція здивувала сільського голову Прилуцького Валентина Арчибасова. Він запевнив, що нічого поганого в законі про об’єднання не побачив, тому співпраця міста і села має бути перспективною.

«Трошки здивований питаннями… Ми не настільки бідні, щоб об’єднуватися. Могли б і далі працювати, але тоді мало що зробили б для громади. Мені було б не дуже приємно, якби не сьогодні-завтра рішенням Верховної Ради Прилуцьке силою приєднали до Луцька», – повідомив Валентин Арчибасов.

Депутат Андрій Козюра підтвердив, що і місту треба Прилуцьке, і селу треба Луцьк, втім депутати бояться пустих балачок.

«Гострі питання були, бо багато наших колег переживає за те, щоб перемовини не закінчилися просто сухими переговорами. Ми повинні спробувати говорити, але маємо бути налаштовані на результат», – зазначив Козюра.

У підсумку депутати таки підтримали проект рішення одноголосно. Договір про співпрацю, заснований на рівних умовах, планують укласти у вересні-жовтні цього року.

Коментарі
31 Серпня 2016, 15:28
А чому не як чоловік , чи йому подібний три дні квасився і проснувся як обпльований
31 Серпня 2016, 15:28
Не дуже тіштися ,шановні односельчани! Жидичани таки розумніші за вас,З Е М Л Я їм наша треба ,а не наші дороги і інші проблеми. Ще нічого не зробили,а вже депутатам жаль фінансування, Останемся в тому ж самому кориті .що і були,і ще з більшими проблемами,тільки без паїв.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром