У Луцьку збирають підписи на підтримку полонених українських моряків

13 Лютого 2019, 10:38
2258

 У Луцьку  розпочали збір підписів під зверненням до Генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша щодо звільнення українських моряків.

Ініціювали його ветерани АТО Павло Ковальський і Костянтин Байчук, – повідомляє UA: Волинь

«Ініціативна група на чолі з Вадимом Свириденком, уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників АТО, разом з іншими, які пройшли війну і полон, – розпочали такий збір підписів на підтримку українських моряків», – зазначив член «Спілки воїнів АТО Волині» Павло Ковальський.

Лучани по-різному реагують на пропозицію підписати звернення. Підписатися на підтримку українських військовополонених моряків лучани зможуть до 15-го лютого,

«У Луцьку це визначено 5 локацій: це спілка воїнів АТО Волині (на вулиці Винниченка, 67), Луцький ЦНАП ( вулиці Лесі Українки, 35), Військовий обласний госпіталь ветеранів війни, Центр допомоги учасникам АТО( на вулиці Привокзальній, 12 та вулиці Кривий Вал, 31)», – додає Павло Ковальський.

20-го лютого звернення має зачитати на зібранні Генасамблеї ООН Уповноважений Президента України з питань реабілітації учасників бойових дій Вадим Свириденко, кажуть ініціатори збору підписів.

Нагадаємо, Нагадаємо, двадцять чотири моряки потрапили в полон після того, як 25 листопада російські спецслужби атакували українські катери  та рейдовий буксир «Яни Капу». Це сталося в нейтральних водах біля Керченської протоки.

У вівторок, 12 лютого, Московський міський суд визнав законним продовження арешту чотирьом українським військовополоненим морякам. Про це повідомив адвокат Микола Полозов. Мова йде про Євгена Семидоцького, Андрія Оприска, Романа Мокряка і Сергія Цибізова. Рішення Лефортовського суду про продовження до 24 квітня арешту всім 24 військовополоненим українським морякам лишається в силі.

Читайте також: У Луцьку — акція на підтримку полонених моряків.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром