Посилений патруль: як копи «розбираються» з порушниками

30 Серпня 2016, 16:57
2485

За два тижні посиленого патрулювання поліцейські зафіксували більше тисячі порушень правил дорожнього руху.

У місті на аварійних ділянках та в місцях концентрації аварій вже два тижні патрулюють додаткові автомобілі та піші патрулі.

Луцькі поліцейські розповідають, що посилена робота дала невтішну статистику – за 14 днів лучани скоїли 1342 порушення ПДР. Копи зловили близько ста нетверезих водіїв та чимало тих,  то порушив правила обгону та проїзду перехресть.

У вівторок, 30 серпня, представники ЗМІ спостерігали, як працюють поліцейські у місцях, де трапляється найбільша кількість ДТП – проспект Волі, Старий ринок,  а також перехрестя вулиць Львівської та Володимирської.

Читайте також: копи у посиленому режимі контролюють порядок на вулицях

Поліцейські розповідають, що окрім водіїв, порушувати правила люблять і пішоходи. Зокрема, на проспекті Волі поширеним явищем є перехід дороги у невстановленому місці. Проте, пояснюють правоохоронці, лучани почали зважати на патрульних. Відтак, коли бачать поліцейських, намагаються рухатися по правилах та ставити транспортні засоби у відповідних місцях.

Попри це чекати на порушників довго не довелося – хлопець перебіг дорогу за кілька метрів під переходу. Патрульні нагадали йому про правила дорожнього руху та відповідальність за їх порушення. Штрафувати молодика не стали, надіються, що цього разу допоможе і виховна бесіда.



На Старому ринку роботи іще більше. Водії паркують автівки, як заманеться, а на зауваження часто відповідають – так роблять всі.

Інспектор роти №3 старший сержант Володимир Васюта говорить, що водії залишають автомобілі на перехресті, чим блокують виїзд з вулиці Галшки Гулевичівни на вулицю Глушець. Крім того, при односторонньому русі ставлять транспорт справа, натомість у правилах дорожнього руху передбачена зупинка зліва.



Патрульний розповідає, що зазвичай люди не проти, коли поліцейські нагадують їм ПДР. Проте,  ситуація змінюється, як тільки мова заходить про штраф.

«Якщо до водія ставлення нормальне, робиш зауваження,  то він задоволений, каже – «Поліця - супер».  А коли починаєш штрафувати, то і ставлення одразу змінюється, водій показує усі його негативні  «я», – ділиться досвідом Володимир Васюта.

Проте найгарячішою точкою рейду стало перехрестя вулиць Львівської-Володимирської.

Під’їжджаючи до магазину, водії залишають транспорт просто на тротуарі, а на зауваження поліції говорять – думали, що парковка.

«Ставлять автомобілі посередині пішохідного переходу, або паркують так, що немає проходу для пішоходів у два метри. Ще одне – керування транспортним засобом  з телефоном в руках. Люди спілкуються по телефону і створюють аварійну ситуацію,  бо керують однією рукою», – зауважив патрульний Павло Таращук.


Полісмен також розповів, що лучани вважають парковкою всі ті місця,  де може поміститися автомобіль. А відсутність відповідних знаків та розмітки не є для них аргументом.

«Люди не орієнтуються в правилах дорожнього руху і керуються тим, що споконвіку тут стояли», – пояснив полісмен.

Трапляються і малоприємні ситуації – водії агресивно реагують на зауваження патрульних і навіть намагаються залякати правоохоронців.

«Водій порушив правила дорожнього руху. Рухаючись з перехрестя Львівська-Володимирська, перетнув подвійну суцільну  лінію горизонтальної розмітки та повернув ліворуч, що є заборонено.  Спілкуючись,  поводив себе неадекватно, кидався нецензурною лайкою.  Ми прийняли рішення скласти адмінпостанову за порушення правил дорожнього руху та роз’яснили його права», – розповів полісмен.  


Нагадаємо, що з 8 серпня по 12 вересня проводиться місячник безпеки дорожнього руху, в рамках якого патрульні посилено слідкуватимуть за безпекою руху.  А спільні патрулювання представників ЗМІ та поліції триватимуть і надалі. 




 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром