Півмільйона гривень підуть на бажання лучан

29 Серпня 2015, 14:55
1873

12 переможців конкурсу громадських ініціатив отримають 492 тисячі гривень з бюджету міста на реалізацію власних проектів.

Підсумки конкурсу підбили у міськраді 28 серпня і розповіли про подробиці його проведення.

Так, на конкурс надійшла 71 заявка, проте 20 з них відразу зняли через перевищення кошторису або ж невідповідність умовам конкурсу. На другому етапі відбору відбувалося онлайн-голосування, яке мало вибрати пріоритетні, на думку містян, проекти. Але на цьому етапі були спроби накручування голосів. У міськраді пояснювали: мовляв, голосувати могли тільки лучани, а не мешканці Сінгапуру, Філіппін, Канади, Чехії чи Ізраїлю. Після того як фальшиві номери анулювали, виявили 12 перемоців, які отримають фінансування своїх проектів.

Міський голова Микола Романюк привітав «істинних патріотів», які зробили перший крок до спільної розбудови міста.

«Дуже добре, що лучани готові разом вирішувати проблеми, які є у місті…Єдине, що можу пообіцяти – гроші є. Тепер вперед!»,- виголосив мер.


Загалом на ініціативи планують витратити не 500 тисяч, як зазначалося раніше, а 492,6 тисячі, так як 2% з первісної суми пішло на промоцію конкурсу. До кожного з представників проектів «прив’язали» координаторів, які допоможуть втілити ідею якнайкраще. Обов’язковим є також співфінансування,  адже виділених коштів може не вистачити.

Найбільше голосів набрав проект зі встановлення дитячого ігрового комплексу "Замок" та каруселі на майданчику з гумовим покриттям (Іванов А.А.) - яке набрало 1028 голосів.

Друге місце посів проект "БАНДЕРА SQUARE" (Портян А.Г.), за який проголосувало 832 жителі.

Коли ж дійшли до третього місця – ініціативи Зробимо Луцьк доступним (Поліщук Е.Ф.) – представник проекту Віталій Ткачук попросив слово. У своїй  емоційній промові активіст розповів, що 2009 року такий проект вже подавали, проте пропозиції незрячих досі ігноруюють. Мова йде про оповіщення зупинок у луцьких маршрутках. Ткачук каже, що якщо таке обладнання і є, то воно «тихенько шепоче».

«Де справедливість? Ми робимо це для цілого міста, а нас ігнорують і не допомагають. Візьміть, будь ласка, це під свій контроль. І ще, зменшіть для нас - незрячих - співфінансування, бо це абсурд» - заявив  Віталій Ткачук.


Микола Романюк спокійно вислухав промову, постійно дивлячись в аркуш паперу. «Співфінансування я вам знайду», - сказав мер все ще не відриваючись від якогось документа.

Прокоментувати ситуацію взявся перший заступник міського голови. Коли ж пан Віталій перебив спікера, Тарас Яковлев попросив бути толерантним. На що отримав відповідь: 

«А Ви були б толерантним, якби були незрячим?», - Віталій Ткачук.

«Я Вам дуже співчуваю» - сказав Тарас Яковлев і продовжив оголошувати переможців.


На четвертому місці -  проект ремонут комунального помешкання, де проживає сім`я з двома інвалідами І групи. (Задрейко С.Б.)

П’яте міце посіло Облаштування майданчика для заняття спортом (ОСББ "Гончар-7" Іванова Л.В.), шосте -  "Озерний вітер"- тут живе Волинська казка (Рижков С.М.), сьоме -  Створимо новий якісний простір для дітей (Лавренюк П.П.), восьме - Дитяча радість (Лавренюк П.П. ), дев’яте -  Яблуневий сад (Куц О.І.), десяте - Використання альтернативних та відновлювальних джерел енергії (Сторожук А.Ф.), одинадцяте  - Вкладення бруківки з бетонних елементів перед будинком на вул. Вячеслава Чорновола,2а (Стельмащук Я.М.) і дванадцяте -  Мандруючи вулицями Луцька - історичний фестиваль "Історія Лучеська" (Бут-Гусаїм В.А.).

Іншим охочим взяти слово не дозволили, адже «це не дискусія», а запросили залишитися поспілкуватися після події.

 

Коментарі
31 Серпня 2015, 15:36
Дибіли, допомогли б молодим сімям з житло що підвищити народжуваність. А то фігньою перед виблрами страждають
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024