«Ніч, щоб сяяти»: у Луцьку організували бал для людей з інвалідністю

10 Лютого 2019, 18:21
2463

У Луцьку відбувся бал для людей з інвалідністю «Night to Shine», який започатковали 5 років тому.

Автором ідеї та спонсором «Night to Shine» є фундація Тіма Тібоу (Tim Tebow Foundation, USA). В Україні, окрім Луцька, в цей день таке свято провели у Києві, Львові і Одесі, — пишуть на сторінці ГО «Асоціації осіб з інвалідністю «ДОБРОДІЯ В ДІЇ» — БОЧА».

Головними натхненниками заходу у Луцьку стало подружжя Сергія та Наталії Больчуків, які свого часу створили поблизу Луцька реабілітаційний центр «Агапе». Організаторами дійства була церква «Фіміам».

У місті Луцьку таке дійство влаштували вперше. Захід під назвою «Night to Shine» - це незабутній вечір, метою якого було показати любов Бога до людей із інвалідністю. Учасниками події стали 80 людей. До організації свята долучилося близько 150 волонтерів – перукарі, візажисти, просто люди, які готували смаколики, чи задіяні в тому, щоб підготувати поїздку на лімузині чи щось інше. 

Наші дівчата та хлопці, а це: Сахарук Максим, Гелетуха Олег, Вакульський Олександр, Кравчук Володимир, Яренчук Ольга, Набруско Євгеній, Ринковська Катерина всі з міста Ковеля, Шевчук Софія (с.Майдан), Білінець Тетяна (с. Білин), Листовнича Ірина (с.Черемошне), Барбарук Олександр, Паталій Борис (с.Погіньки), Лисюк Володимир, Якобчук Тарас (с.Волошки) і також два волонтери Лисюк Олена та Ринковська Світлана в цей вечір поринули в неочікувану казку. 

Цього дня на їх чекав: святковий макіяж і зачіски, чарівні бутоньєрки, професійна чистка взуття, жива музика, дефіле червоною доріжкою, спалахи фотокамер, бенкет та подарунки, а також поїздка на лімузині. На заході також відбулася коронація усіх королів та королев вечора.

«Мені дуже сподобався бал. В Україні проводиться мало заходів такого масштабу. Я думаю, що їх варто було б проводити більше, бо люди на візках рідко відвідують такі події. Вони загалом рідко бувають у якихось кафешках, чи на концертах, бо немає доступності. А тут організували такий захід і він повністю доступний — все, що треба є. Люди можуть поспілкуватися, відпочити, зробити фото на різних фотозонах і зрештою побачити один одного, бо навіть багато з візочників знають один одного, але не можуть побачитися. Для мене це дуже потужний захід,  думаю, що всі були в захваті від цього вечора», — ділиться враженнями королева балу Ольга.












1





1


Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром