Потрібно стимулювати грошима, тобто підняти ціни на пакети, — лучани про відмову від поліетилену

10 Лютого 2019, 13:31
Фото ілюстративне 2273
Фото ілюстративне

Лучани розповіли, як і чому варто відмовитися від використання поліетилену.

Лучанка Христина Губська ніколи не бере упаковки в магазинах. Замість пакетів використовує мішечки із тканини. Вона переконана: лучани легко відмовляться від поліетилену, адже місто прогресивне, — про це йдеться у сюжеті 12 каналу.

«Я так не сильно відчувала проблеми, поки була в Україні, але почала часто їздити в Індію й так побачила, як океан виность купу сміття, поліетилену. І коли корови жують ці пакети, стає сумно, бо потім у них виникають проблеми», — каже лучанка.

Саме після мандрівки до Індії Христина зрозуміла, що це глобальна проблема, тому й вирішила позбутися поліетилену вдома. Нині вона намагається популяризувати екоторбинки у соцмережах і серед друзів.

Вадим Курбан також живе без поліетилену. Його дружина пошила для всієї родини мішечки, без яких не ходять до крамниці.

«Крупи, цукор, фрукти я куляю в такому пакетику, пошитому з тюлю. Це матеріал, який є в кожного. Вам не потрібно 5-6 пакетів, які прослужать хвилин 10, поки ви дійдете додому, і потім вам доведеться їх викинути», — розповів чоловік.

На думку Вадима Курбана, лучани не зможуть відмовитися від поліетилену просто так. Їх потрібно стимулювати грошима, тобто підняти ціни на пакети. Безлатні – зробити платними. Каже, що лише гаманцем можна виховати свідомість.

«Цю торбу я вже використовую 4 роки. Вона є в мене, в дружини. Ми користуємося тільки ними», — сказав Вадим.

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром