Луцький дизайнер показав, як виглядають усі українські винищувачі Су-27

29 Серпня 2016, 17:58
9548 Джерело: tvc.ru

На Волині, а особливо у Луцьку і Поворську, останнім часом відчувається посилений інтерес до військової авіації. Адже упродовж всього літа на тутешніх аеродромах відбувалися навчання, а місцеві збиралися поблизу спостерігати за «авіашоу».

Зокрема, на луцькому аеродромі мешканці навколишніх населених пунктів уже бачили винищувачі Cу-24, Су-25, Міг-29. Не було тільки Су-27 і їх дуже чекають, йдеться на сторінках тижневика «Сім’я і Дім».

А поки що луцький дизайнер Дмитро Авраменко спільно з Sant_ander​ спеціально для холдингу «СІД медіа груп» зібрав з відкритих джерел і систематизував інформацію про кожен борт Су-27, який є на озброєнні Україні.

Так, в інфографіці Дмитра є дані про камуфляж кожного літака, його базування, перебування в ремонті, продаж іноземним державам тощо. Крім того, Дмитро дає свої прогнози, коли той чи інший борт повернеться на озброєння. На створення першого варіанту інфографіки пішло дві доби, а потім відбувається регулярне оновлення інформації. Останні правки Дмитро вніс після 23 серпня, коли Президент Петро Порошенко передав ЗСУ 140 одиниць бойової техніки, серед яких і два Су-27.

3

У ще більшому розмірі інфографіку можна переглянути за посиланням.

Дмитро дослідив, що з потрібних 48 на початок 2014 року в Україні боєздатними було лише 16 літаків. Та з кінця 2014-го  в техніко-експлуатаційні частини авіаполків (ТЕЧ) та авіаремонтні заводи Львова, Запоріжжя і Одеси почали надходити для відновлення розконсервовані літаки. Таким чином наприкінці 2015 року кількість відновлених і відремонтованих Су-27 досягла 25 одиниць.

А до середини 2016-го на озброєнні був 31 борт, що вже становить повноцінну авіабригаду. Отже, за два роки кількість Су-27 вдалося збільшити майже вдвічі, зокрема, додавати до 8 одиниць щороку, що є суттєвим досягненням для української оборонної галузі. 

«Попри завидні темпи відновлення бойових винищувачів Су 27 і потребу Збройних Сил України в цих літаках четвертого покоління, все ж протягом останніх двадцяти років продали або втратили 17 винищувачів. Таким чином, серед успадкованих від Радянського Союзу 74 літаків Су-27 Збройні Сили України можуть розраховувати на 57 винищувачів, що цілком достатньо для комплектації наявних авіа-підрозділів», - поділився своїми спостереженнями Дмитро Авраменко.

Інфографіка Дмитра АВРАМЕНКА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
29 Серпня 2016, 21:55
У вас в редакції усі психічно здорові? Чи ваш редактор вкупі з власником думає, що публікація такого під час війни - це норма?
29 Серпня 2016, 22:06
все є доступно у гуглі
29 Серпня 2016, 23:43
Взагалі люди які таке пишуть розуміють взагалі, що говорять. От мені цікаво вони взагі кудись хоч раз звертались далі чим до свого сусіда, хоча б в СБУ чи ще кудись. Сидять напевно в дома перед монітором і пишуть всіляку дурницю про здачу стратегічних позиції. Коли будь яка дитина не те що знатиме як виглядає літак а в "гугле земля" може навіть подивитись де він стоїть на базі))) Чи думаєте росіяни не знають скільки техніки з українцями в 1991 році поділили))) і який в неї ресурс
30 Серпня 2016, 10:28
1. Перш, ніж щось потрапить у Гугл - його хтось має туди закинути;<br/>2. 90% усієї розвідувальної інформації береться з відкритих джерел - газет, радіо, ТБ, тощо;<br/>3. Саме публікація у ЗМІ для розвідки традиційно є документальним підтвердженням того чи іншого факту; до того ж, це скорочує час і ресурси на її пошук;<br/>4. Хто Вам сказав, що усю інформацію Гугл дає в режимі онлан?;<br/>5. І останнє - поцікавтеся у військових, що вони думають про такі публікації!..
30 Серпня 2016, 11:19
Що візьмеш зі зрадофілів... Совок, такий совок... Шановний, секта свідків Зради знаходиться за адресою село Липини, психлікарня, палата номер 6, а не тут. Просимо Вас піти за призначенням до своїх &quot;колег&quot;. :)
30 Серпня 2016, 13:29
перед публікацією було отримано консультацію в відповідних органах на розміщення інформації
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром