У Луцьку грали в шахи за швейцарською системою

08 Лютого 2019, 00:38
3335

Участь у шаховому турнірі в Луцьку взяли 23 учасники з інвалідністю. Спортивний захід ентр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Луцької міської ради організовує втретє.

Про це повідомляє Суспільне Волинь.

17-річний Валентин Новосад має нагороди у різних видах спорту. Валентин Новосад, одинадцятикласник, зізнався: «Мені подобається грати шашки, волейбол, баскетбол, футбол»

Мама Валентина, Лариса Новосад, розповідає: шашками хлопець захоплюється третій рік. «Це заставляє його думати, розвивати мислення і іноді він вболіває, навіть, за того з ким грає. Йому важко грати в шашки, коли проти нього грає його друг», - каже вона.

У шаховий клуб «Біла тура» позмагатися прийшло 23 учасники.  Головний суддя, Ігор Дзюбак, пояснює правила гри. Змагання із шахів відбувалося за швейцарською системою. У першій партії, яка тривала 15 хвилин, Валентин Новосад перемагає і готується до наступної гри.

Головний суддя змагань з шашок Ігор Дзюбак зазначив: «Помилки є у всіх, від майстра і до гросмейстера і в них, але вони вже не роблять тих помилок, які робили минулого турніру, роблять нові, але те, що вони прогресують – однозначно. Будемо докладати усіх зусиль, щоб і надалі ці змагання проводити».

У турнірі перше місце виборола Анна Семенюк, друге – Данило Бабенко, третє – Валентин Новосад.

Читайте також: У Луцьку кличуть грати настільні ігри для підтримки онкохворих дітей

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром