За гроші від продажу плазми ремонтуватимуть станцію переливання крові

07 Лютого 2019, 21:15
1587

На Волині у системі обласної комунальної власності є дві станції переливання крові, одна з яких працює в Луцьку. Служба крові уже не один рік знаходиться у першій п’ятірці серед регіонів України по заготівлі крові на одного жителя.

Про це заявив головний лікар Волинської станції переливання крові Юрій Кременець, який відзвітував про роботу очолюваного ним закладу на засіданні постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, - повідомили у прес-службі облради.

Голова комісії Людмила Тимощук поцікавилася, як заклад використовуватиме кошти від продажу плазми. Нагадаємо, своїм рішенням обласна рада надала дозвіл на продаж плазми, непридатної для використання з лікувальною ціллю. За пропозицією профільної комісії, ці кошти вирішено спрямовувати станціям переливання крові.

Юрій Кременець розповів, що в цьому році заготовлено тільки 125 літрів плазми. Кошти від продажу збираються використати на ремонт будівлі станції переливання крові та на поліпшення матеріально-технічної бази.

Читайте також: Лучанам розповіли, чому важливо здавати кров

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром