Скільки грошей потрібно на ремонт Будинку офіцерів у Луцьку

07 Лютого 2019, 12:55
Будинок офіцерів 3676
Будинок офіцерів

Ректор Луцького національного технічного університету Петро Савчук розповів, що університет планує робити у Будинку офіцерів, який тривалий час перебуває на балансі вишу.

Про це стало відомо 6 лютого під час прес-конференції з посадовцем.

Савчук наголосив, що цей об'єкт важливий не лише для «політеху», а й для лучан та області загалом.

«Він має виконувати місію для всього міста й області, по-перше, через те, що це центр Луцька, там хороша логістика, і він по своїй конструкції багатоємний, по-друге, це історична спадщина, бо це приміщення польського земельного банку. Поляки зацікавлені бути дотичними до цього об’єкту. Був період, коли польське консульство пропонувало забрати його собі в оренду. Ми були готові на всі їхні умови, але коли я з’ясували, що в українському законодавстві є діри, які дозволили б полякам орендувати приміщення за 1 гривню, то зрозуміли, такі умови нас не влаштовують», – сказав Петро Савчук.

Він зазначив, що є різні культурні та творчі ідеї, освітянські проекти, які можна було б спільно розвивати з європейською спільнотою, щоб максимально ефективно використовувати Будинок офіцерів.

За його словами, це підсилить іміджеву складову Луцька, університету та Волині.

«Ми плануємо зробити музей банківської справи не тільки Волині, України, а й, можливо, десь щоб був симбіоз із європейською спільното в контексті земельного банку й такого роду банків», – каже ректор.

Третя важлива складова, на думку Петра Савчука, це колонний зал, де є хороша акустика. Посадовець вважає, цю залу можна використовувати для різноманітних заходів. Тому зацікавленими мають бути всі гілки влади й структури, які дотичні до таких заходів.

«Це об’єкт цікавий для розвитку різних хабів, бізнес-інкубаторів, інших креативних індустрій, які зараз достатньо популярні й куди тягнеться молодь, діти, дорослі. Це середовище, де генеруються ідеї. Луцьку такого явно не вистачає. Якщо буде якийсь сегмент розвитку нашого університету, то ми готові безкоштовно надавати частину приміщень, бо ж є соціальне навантаження, культурні та освітянські місії», – зауважив Савчук.

Він додав, що головне – це знайти ресурс на «відродження» Будинку офіцера.

«Якщо не буде підтримки, ми все рівно відновлюватимемо це приміщення. Раніше нас гальмувало те, що місто нам не віддавало землі», – підсумовує посадовець.

Загалом, за словами ректора, на реконструкцію приміщення потрібно близько 40 мільйонів гривень, з яких лише на проектно-кошторисну документацію потрібно орієнтовно 800 тисяч гривень, на реставрацію будинку буде левове фінансове навантаження, а також  ремонтно-відновлювані роботи.

«Зрозуміло, що потрібно зробити сучасну систему опалювання, водо- та каналізаційне відведення, нову котельню. Ідея паркінгу – відпала, бо поруч є територія, де машину зможуть зупинятися», – резюмує Савчук.

Читайте також: «У Луцьку багато стріт-арту, а відповідно – туристичних локацій», — Андрій Присяжнюк

Коментарі
07 Лютого 2019, 15:26
зрозуміло те, що нічого не зрозуміло з цієї інформації, крім музею та необхідності ремонту! а'ля бла-бла та де взяти 40 млн.! Питання: так для чого це приміщення університету потрібно
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром