Убивці лучанина Андрія Яворського отримали лише по кілька років ув’язнення

29 Серпня 2016, 10:11
2923 Джерело: 112.ua

Трьом чоловікам, які рік тому серед білого дня перед шестирічним сином убили молодого чоловіка, суд виніс вирок.

Рік тому у місті Луцьку стався дуже жорстокий злочин. 31 липня на вулиці Дубнівській вбили 28-річного лучанина Андрія Яворського. Злочин стався у дворі будинку приблизно о 18:00. До Яворського підійшло четверо чоловіків. Троє з них били молодого чоловіка, а четвертий спостерігав за побоїщем.

Після цього потерпілий потрапив у лікарню, де п’ять днів пролежав у комі і вже потім помер. Таку жорстоку розправу спровокувала сусідка, в якої з загиблим попередньо був конфлікт.

Злочинців затримали в той же день, коли сталося побиття, і того ж дня відпустили. Під варту убивць взяли лише після розголосу у пресі.

Убивцям Андрія Яворського інкримінували частину 2 статті 121 КК України (умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, або вчинене на замовлення, або спричинило смерть потерпілого) карається позбавленням волі на строк від семи до десяти років.

Як бачимо, мінімальний термін, який мали б отримати зловмисники, становить 7 років, а максимальний 10. Проте дивним чином терміни зменшилися чи не удвічі. Також за ґрати сядуть  лише двоє обвинувачених. Отож маємо таку картину: один підсудний отримав 4 роки ув’язнення. Другий 3 роки та 6 місяців, а третій взагалі відбувся громадськими роботами.

У справі визнано потерпілою дружину Андрія Яворського Ірину Науменку, яка отримала компенсацію за вбивство 100 тисяч гривень.

 Тим часом рідний брат Андрія Яворського Олександр Яворський не згідний з рішенням суду та подає апеляційну скаргу, у якій вказує, що Ірина Науменко не є офіційною дружиною його брата, тому потерпілим мали б визнати його та сина загиблого.

Олександр Яворський вважає, що вирок Луцького міськрайонного суду Волинської області від 05 серпня 2016 року №161/15463/15-к (провадження №1-кп/161/57/16) потрібно скасувати, а справу направити для продовження розгляду до суду першої інстанції в іншому складі суду.

Брат загиблого просить максимальної міри покарання за статтею обвинувачення, тобто 10 років. Окрім того, вимагає збільшити суму стягнень від 100 до 500 тисяч гривень.

Також Олександр Яворський написав скаргу на прокурора Луцької прокуратури Олександра Шпоту, яку направив Генеральному прокурору Юрію Луценку. У скарзі він вимагає звільнення Шпоти.

Наталка ПОЛІЩУК

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

 

Коментарі
29 Серпня 2016, 19:59
Самі судді відмазують, хто ж ще?
29 Серпня 2016, 23:59
Вже отримала компенсацію в сумі 100 тисяч гривень? отак вони зразу заплатили 100к? Мені здається шо це сама жовта пресуха на Волині
30 Серпня 2016, 16:31
от хто вас так вчив писати, розуміння суті справи є, а от законодавство вам водно далеке в усвідомленні. "а справу направити для продовження розгляду до суду першої інстанції" може повторний розгляд у суді першої інстанції? бо такого як продовження розгляду немає, їм уже вирок впаяли, то яке продовження? і ще купу подібного...
Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром