Вперше за 80 років у Луцьку відремонтували Будинок вчителя

06 Лютого 2019, 13:43
Будинок вчителя 4426
Будинок вчителя

Вперше за 80 років у Луцьку зробили капітальний ремонт комунального закладу «Будинок вчителя» Луцької міської ради. Ремонт тривав протягом трьох років, і на нього витратили майже три мільйони гривень з міського бюджету.

У середу, 5 лютого, працівники Будинку вчителя показали відремонтоване приміщення.

Директор Будинку вчителя Валентин Сітовський розповів, що будинок побудували у 1939-му році. З того часу капітального ремонту в ньому не робили. 

«Це приміщення побудоване у 1939-му році. За цей час, майже 80 років, вперше зробили капітальний ремонт. Ми поміняли дах, поставили металочерепицю, зробили фасад, стяжку приміщення, поміняли сантехніку в туалетах, труби.  Зараз в нас тепло та гарно. І Будинок вчителя дійсно відповідає своїй назві», – розповів він.

Валентин Сітовський
Валентин Сітовський





Інженер управління освіти Луцької міської ради Юрій Коцур зазначив, що приблизна сума ремонту – до трьох мільйонів гривень.

«Усі роботи вдалося провести за міські кошти з бюджету розвитку. Це все зробили за останні три роки. Приблизна сума – до трьох мільйонів гривень. Також закупили нові меблі, карнизи, тюлі, штори. Гарантійний термін на ремонт становитиме мінімум рік», – повідомив Юрій Коцур. 

Юрій Коцур 
Юрій Коцур 


Радник Луцького міського голови Ігор Поліщук розповів, що ремонт зробили так, аби зберегти автентичну ліпнину будинку. Також додав, що в Будинку вчителя розмістили багато осередків.

«На першому поверсі зробили інклюзивно-ресурсний центр. Це один з перших таких центрів, який був відкритий в Україні згідно вимог нового освітнього законодавста. Дуже багато батьків користуються послугами цього інклюзивно-ресурсного центру.  На другому поверсі завершили ремонти в кабінетах, де збираються керівники освітніх закладів на семінари та наради. Там проводиться також робота психологічна із дітьми, які мають певні проблеми у спілкуванні із вчителями та однокласниками. Тут також є кабінет керівника профспілок. Також в приміщенні є кабінет для родин учасників АТО. Тому це не тільки будинок для дітей, але багато осередків зібрано. Чудово, що це приміщення зберегли. На мою думку, воно є ще однією окрасою міста», – зауважив Ігор Поліщук.

Читайте також: Крупа: на дитсадок потрібно ще майже 28 мільйонів гривень.

Ігор Поліщук
Ігор Поліщук






 

 

 

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром