У Луцьку виявили підозрілого «агітатора»

05 Лютого 2019, 19:20
Білборд Сергія Капліна в Луцьку 2935
Білборд Сергія Капліна в Луцьку

На центральній пішохідній вулиці Луцька виявили чоловіка, який поширював спецвипуск газети «Рідна» за січень. Всередину була вкладена газетка про кандидата у президенти Сергія Капліна, яка не містила вихідних даних.

«Агітатор» пояснив, що газети йому дав «якийсь Роман». Однак у відповідь на подальші запитання від омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі «Опора» у Волинській області Євгенії Коваленко чоловік нецензурно висловлювався, а зрештою відмовився спілкуватися далі і покинув місце, — повідомили в організації.

Зауважимо, що 31 січня «Опора» вже зверталася у поліцію з приводу поширення аналогічних газет на користь Сергія Капліна. Тоді у Волинській обласній організації «Соціал-демократичної партії» повідомляли, що не мають агітаторів та не займаються поширенням продукції. Однак 4 лютого, окрім нового факту поширення друкованої продукції, у Луцьку з’явилися білборди із зображенням кандидата і гаслом «Соціальний курс зниження ціни газу в 4 рази. Сергій Каплін». Вони виконані у схожій стилістиці та із використанням зображення Сергія Капліна, як і в друкованій газеті-вкладенні.



4 лютого у Луцьку також виявили листівку із зображенням Руслана Кошулинського без вихідних даних. До того ж, агітпродукція розміщена у непередбаченому для розміщення матеріалів передвиборної агітації місці – на паркані на вулиці Богдана Хмельницького. Зауважимо, що далі по вулиці є спеціальна тумба, передбачена Луцькрадою як місце для розміщення друкованої агітаційної продукції на період виборів. До слова, раніше спостерігачі виявляли аналогічні листівки на користь цього кандидата, наклеєні на електропори.

Читайте також: Намети, газети та особисті візити: якою була виборча кампанія на Волині у січні


 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024