"Мучо ґусто, фантастіко!" - іспанець про фест у Луцькому замку

29 Травня 2015, 16:00
4333

Старе місто гуртувало довкола себе місцевих і туристів, адже фестиваль "Замок Любарта: колиска об'єднаної Європи" було чутно ще на Кафедральній площі, втім, значно цікавіше було всередині - у внутрішньому дворі Замку.

До уваги присутніх представили нові видання історичних книг, виставки образотворчого мистецтва, майстер-класи сучасних авторів етнопромислів, якісний українськомовний музичний супровід.

Молода сім'я із Тернополя захоплена атмосферою Луцького замку - сьогодні вони вже встигли побувати в Дубно і Тараканівському форті "Прекрасно як для фіналу мандрівки" - наголосила панянка Софія.

Мене готували до того, що після Львова - Луцьк мене не здивує. Але я навіть не знаю, чому так казали. Я зачарований тутешньою гармонією і затишком. Зізнаюся, що в Іспанії немає нічого подібного до вашого замку.  Я щасливий, що опинився тут саме зараз, на час фестивалю  - Давід, корінний іспанець

Художній майстер Володимир Кусик не дивується, що його локація так притягує гостей фестивалю. 

Гончарство для мене навіть не є професією. Радше - це покрликання бути вірним мистецтву. Саме слово гончар наголошуєна причетності майстра до чар. - Володимир Кусик, гончар

За словами майстра, інтерес до гончарної справи є виявом людської тяги до надр підсвідомого, магії, архетипних зарядів досвіду вiд пращурів.

Ведуча Олена Мартинович чекає гостей, що забарились на вежі.
Ведуча Олена Мартинович чекає гостей, що забарились на вежі.

Європейські монархи прибули сюди, аби спільними зусиллями перемогти агресора, коли настане час. Сьогоднішнє наше завдання - пам'ятати це і поводитися так, щоб і сумінвів не виникало, чи європейці ми. - Віталій Стрільчук,  управління культури Волинської облдержадміністрації

Висловлюю велику вдячність учасникам фестивалю і всім, хто прибув та підтримав нас. Я радий за те, що такі культурні події мають місце в нашому місті. - Павло Рудецький, адміністрація Державного історико-культурного заповідника 

11-річний Денис випробував мало не всю зброю з виставки, зупинився в цій позиції, підбуривши інших хлопчаків на гасло "Слава Україні! Героям слава!" на честь наших вояків.

Закохані в історію Іван Стельмах та Дмитро Березюк з гумором розповідають цікавнки про Середньовіччя дітям і допитливим гостям фестивалю.

Дух єднання оповив Луцький Замок.

Ярослава БЛИСКАВИЦЯ

20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром