У Луцьку не створять тролейбус-музей

04 Лютого 2019, 16:02
У Луцьку не створять музей на колесах 2537
У Луцьку не створять музей на колесах

У Луцьку не створять з найстарішого тролейбуса музей на колесах.

Петицію про те, що у Луцьку в неробочому стані знаходиться унікальний тролейбус моделі «ЗиУ-682В», борт 62, 1978 року випуску, який є найстарішим лінійним тролейбусом в місті та один з найстаріших в Україні, 8 січня написав Юрій Ліснічук.

«Він являється першим представником цієї моделі в Луцьку, брав участь у відкритті багатьох нових тролейбусних ліній. У багатьох європейських містах є транспортні музеї з ходовими екземплярами. Луцький тролейбус 115 поповнив такий музей у місті Ґдиня, Польща. Вважаю за необхідність зберегти та відновити тролейбус 62, в салоні розмістити історичні матеріали та проводити екскурсійні поїздки по місту», — пише автор.

Також він зазначає, що шанувальники електротранспорту з інших міст готові допомогти у відновленні цього тролейбуса.

Проте 4 лютого на петицію лучанина надійшла відповідь від секретаря Луцької міської ради Григорія Пустовіта, в якій він зазначив, що вартість капітального ремонту тролейбуса потребуватиме значних матеріальних затрат.

«Термін експлуатації відремонтованого тролейбуса значно коротший від нового, не враховуючи естетичні, екологічні та економічні переваги нового рухомого складу. 
Відновлення даного тролейбуса є економічно недоцільним, тролейбус підлягає списанню. Висновок про непридатність тролейбуса до експлуатації: акт висновок №1 технічного стану тролейбусів від 06.11.2018.», — йдеться у відповіді.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром