В Луцьку опалювальний сезон під загрозою

27 Серпня 2016, 10:25
1891 Джерело: zz.te.ua

Депутати Луцькради хочуть звернутися до усіх фракцій Верховної Ради, аби ті подолали вето президента і ухвалили закон, що сприятиме організації опалювального сезону.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження у п’ятницю, 26 серпня.

Депутат Андрій Козюра розповів, що кілька днів тому була паралізована робота ДКП «Луцьктепло» оскільки ПАТ «Волиньгаз» припинив подачу блакитного палива до міських котелень. Це сталося через відсутність грошей на рахунках «Луцьктепла», адже їх заморозила Державна виконавча служба.  

Така ситуація, нагадав депутат, склалася і в інших українських містах, тому всі галузі теплоенергетики надіялися на прийняття Закону «Про заходи, спрямовані на забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання у сферах телопостачання, централізованого водопостачання та водовідведення». Саме він передбачав введення мораторію на накладання штрафів і пені та блокування рахунків теплокомуненерго за прострочення оплати за газ. Проте президент Петро Порошенко ветував, проголосований Верховною Радою закон.

«Президент наклав на нього вето і всі рахунки не будуть розблоковані. Це ставить під сумнів запуск тепла в період опалювального сезону», – підсумував Андрій Козюра.

Відтак, Асоціація теплоенергетичних підприємств направила звернення до міських рад,  аби ті вплинули на ситуацію. У свою чергу Луцька міська рада планує написати звернення до депутатів усіх фракцій у Верховній Раді, щоб вони спільними зусиллями подолали президентське вето.

Окрім того, аналогічне звернення до парламенту радять написати усім міським радам, оскільки проблема виникла не тільки у Луцьку, а й у інших українських містах.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром