Луцькрада зробить перший крок на шляху до об’єднання з Прилуцьким

26 Серпня 2016, 12:52
1725

З десяти сільських рад, тільки одна погодилася на співпрацю з Луцьком і вже на наступну сесію міськради виноситься питання про надання згоди на співробітництво.

Про це на засіданні комісії з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження розповів заступник міського голови Сергій Григоренко.

Він зауважив, що у Луцька є велика проблема з розширенням міста. Наразі на західній Україні за Луцьк менший тільки Ужгород, а площа Ковеля перевищує площу обласного центру. Луцька міська рада веде переговори з 10 селами, проте погодилося на співпрацю тільки село Прилуцьке.

За словами Григоренка, аби підписати договір про співпрацю необхідно пройти ще кілька етапів. Перший з них – згода Луцької міської ради на співробітництво. Після цього аналогічну згоду мають прийняти на сесії сільради Прилуцька. Потім сформують робочу групу з представників обох громад, які і розроблять текст договору та винесуть його на чергове пленарне засідання.

Заступник міського голови наголосив, що подібні проблеми є в усіх містах обласного значення. Села, що межують з містами мають змогу безперешкодно користуватися їх інфраструктурою, проте на співпрацю йдуть не охоче.

Зараз для Луцька важливо налагоджувати співпрацю з селами, оскільки одним з етапів децентралізації має стати укрупнення областей.

За словами заступника, Рівненська та Житомирська область активно приєднують села, натомість Луцьк на цьому етапі програє.

Читайте також: Які проблеми Прилуцького має вирішити Луцьк, щоб отримати землю під забудову.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром