«Луцьк не витягує», – організатори джазового фестивалю

25 Серпня 2016, 19:43
2302 Джерело: hromadske.volyn

Організатори фестивалю «Art Jaz Cooperation» нарікають на малу кількість меценатів та низьку зацікавленість людей в різноманітних культурних подіях.

Джазовий фестиваль відбудеться у Луцькому замку 26 – 27 серпня, пише Громадське.Волинь.

«Це мій шостий вже «Art Jaz Cooperation» в Луцьку. Я вам скажу, мені особисто не вдалося зробити. За 6 років моєї тут роботи, ми не розвинули такий механізм , як спонсорство культури. Якщо навіть в Рівному, Вінниці, Тернополі такий механізм існує, то в Луцьку маємо такий інвалідний варіант. Треба про це публічно сказати, взагалі поставити питання – Чи потрібна в Луцьку висока культура? Чи може не будемо цього робити? Хай люди пишуть до мерів, телефонують. Попитайте у людей, чи їм взагалі це потрібно?» – зазначив співорганізатор фестивалю, консул Республіки Польща в Луцьку Кшиштоф Савіцкі.

Віце-президент Луцького джазового клубу Віктор Грисюк зазначив, що багато колективів серйозного рівня, які могли б виступити в Луцьку, ми не можемо потягнути, бо немає фінансової складової, або Луцьк не витягує по технічному райдеру.

Співорганізатор «Art Jaz Cooperation» пояснив, що у Луцьку немає відповідного готелю для зірок, немає аеропорту, немає можливості цих зірок сюди привезти, немає якісного звуко-технічного обладнання

«Має бути активна співпраця, допомога і громадськості, і влади, і бізнесу. Не може один громадський сектор тягнути на собі організацію якогось заходу, коли влада не сприяє, чи бізнес не сприяє. Коли є всі ці три складові, тоді виходить гарне свято», – додав Грисюк.

 

Коментарі
26 Серпня 2016, 00:06
Потрібний! Нам дуже потрібний джаз!
26 Серпня 2016, 12:34
Нам потрібний розвиток! Добре що не бояться, кажуть у відкриту! Нашій владі, треба задуматися над цими речами!
Коментар
16/04/2024 Понеділок
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром