Центр: лучанин розкритикував «сонячну лавку» біля собору

25 Серпня 2016, 17:37
3851 Джерело: vogofrg.org

Луцький дослідник історії та культури міста Ігор Левчук назвав появу лавки із сонячною батареєю сатанізмом.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, де виклав фото лавки.

«Спочатку на території луцького катедрального собору нинішній "владика" викинув на смітник біля 500 поховань монахів і священників бернардинського монастиря і розстріляних НКВС в'язнів. В цьому році, на католицьке різдво, за вказівкою владики знищили могилу, бо намагалися встановити альтанку на цвинтарі, щоб фотографувались молодята. Сьогодні на цьому ж цвинтарі встановили лавочку з зарядкою для мобілок...», - написав Ігор Левчук.

Нагадаємо, що на території Управління Волинської Єпархії УПЦ КП біля Свято-Троїцького Собору на Театральному майдані у Луцьку встановили сонячну лавку, що дозволяє заряджати гаджети від сонця.

«Ми хотіли, щоб усі бажаючі віряни, семінаристи, які приходять в Собор та в сквер, відпочити або послухати Службу Божу, могли комфортно провести час  та підзарядити свої мобільні пристрої телефони, планшети, ноутбуки тощо», - коментують ініціатори проекту.

«Чи є межа цинізму і церковному сатанізму сучасних рясоносців?», - задається питанням Ігор Левчук.

Також чоловік згадав коментар очільника Волинської єпархії Української православної церкви Київського Патріархату, митрополита Луцького і Волинського Михаїла з приводу критики в сторону церкви:

«У нас можуть висловити думку лише наші парафіяни, які ходять до цього храму. Вони мають моральне і релігійне право сказати свою точку зору. Але, коли ми приймаємо рішення про здійснення якихось робіт, то ми вже маємо згоду нашої релігійної громади на їх проведення. І нам не треба згоди всієї громади міста Луцька. Тому мені неважливо, хто там окремо з 210 тисяч лучан думає інакше.»

До слова, інтерв'ю було опубліковане 16 серпня 2016 року у Волинському агентстві рослідувань.

Лучани права голосу не мають!, - зробив висновок Ігор Левчук.

Коментарі
25 Серпня 2016, 20:41
Ну і неадекват цей Левчук..
25 Серпня 2016, 20:56
він 100% ніфіґа не знає про сатанізм
25 Серпня 2016, 21:00
Лавка ніяка. Економ варіант , з паленою китайською блатареею 10 літньої давності. І це- не подія. Встановлення такого пристрою біля Собору- безглуздо. і чому буде користуватись їм? Ото ж. Але- левчук, опошлюючи ВСЕ що робиться у Місті- незалежно ким- владою, спонсорами.... не важливо- теж "задрав". Ну все не так! Не ті! Окупація, дибіли, селюки- колгоспники- і тільки Він- Увесь у білому, мудрий "зберегатель міста" напевен, діагноз. А після статті Чечелюка про Ангела Націїї-( Це дійсно самоназва!!!)- ДІАГНОЗ!!!
26 Серпня 2016, 01:11
Левчук має діло тільки до УПЦ,в РПЦ він ходить і там йому все ок,сам по-собі Ігор людина з особливими нормами етики,він колись жив з мужчиною наприклад.
26 Серпня 2016, 01:12
До речі теж Ігорем.
27 Серпня 2016, 13:25
Да яка різниця куди він ходить, да хоч буддіст! Є актуальні теми які піднімаються<br/>, за нас Лучани, за наші кошти! Ми мовчимо(((((((
28 Серпня 2016, 09:50
Левчука уже давно потрібно помістити у психлікарню.
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром