ОТГ готові допомогти грошима ДЮСШ Луцького району

01 Лютого 2019, 00:32
2363

Об’єднані територіальні громади готові долучитися до фінансування ДЮСШ Луцького району.

Про це йдеться у сюжеті Сфера-ТВ.

Вже понад місяць гостро стоїть питання про повноцінне функціонування ДЮСШ, адже після об'єднання територіальних громад усі кошти спрямували в їхні бюджети. Тож 3,5 мільйона гривень, необхідні для існування спортустанови, було просто ніде взяти.

Більше, того запустили процес ліквідації навчального закладу, адже ні Луцькрада, ні новостворені ОТГ не поспішали взяти його під свою опіку. Аби зрушити питання з мертвої точки, провели публічні консультації, куди були запрошені голови об'єднаних громад, трудовий колектив школи та представники Луцької районної ради.

До слова, на вчорашній сесії Луцькради ухвалили рішення про передачу об’єкта на баланс міста. Однак, це не задовольнило усіх, хто переймався долею спортивної школи, мовляв на утримання беруть лише приміщення, а це означає, що призначення закладу можуть змінити.

Альтернативні рішення таки вдалося відшукати. Голова Заборольської ОТГ Валерій Боярський заявив, що і депутати сільської ради, і члени виконкому комітету, і актив громади задекларували готовність взяти утримання спорт школи на свій баланс громади.

Директор закладу Анатолій Фіц погодився піти на будь-які компроміси, аби Заборольська ОТГ все ж взяла спорт школу на утримання.

Голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб зазначила, що дану дитячо-юнацьку спортшколу відвідує 22 дитини з їхньої території, тож заклад має існувати за будь-яких умов і громада готова до співпраці. Одного з тренерів працевлаштують у НВК селища Рокині.

Готовність допомагати спортшколі існувати і розвиватися висловив також  представник Боратинської ОТГ.

Однак, представники Луцької районної ради не вважають ініціативу Заборольської ОТГ вдалим вирішенням питання, мовляв сільській громаді це не під силу.

Подробиці – у відео.

Читайте також: Закриття ДЮСШ Луцького району відклали до березня

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024