Бійці Нацгвардії у Луцьку вакцинуються від кору

31 Січня 2019, 21:10
1879

Луцькі нацгвардійці долучилися до всеукраїнської кампанії щодо імунізації військових від кору. Вакцинують військовослужбовців військової частини 1141 у Луцькому центрі первинної медичної допомоги.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці військової частини 1141 НГУ у соціальній мережі Facebook.

Загалом імунізації підлягають 170 осіб. До кінця тижня планують вакцинувати понад півсотні гвардійців.

«Вакцинувати усіх військовослужбовців одразу можливості немає, тому на щеплення до поліклініки направляємо по 10-15 чоловік. Прищеплюються ті, хто не хворів на кір, не має дворазового щеплення та протипоказань для вакцинації», - розповів санітарний інструктор стрілецької роти сержант Іван Квач.

Серед вакцинованих – солдат військової частини 1141 Богдан Місюк. Гвардієць переконаний, вакцинація – найкращий метод профілактики та захисту від хвороби.

«Ми часто контактуємо з населенням під час несення служби в установах державної влади, патрулях, конвоювання. І щоб вберегтися від негативних наслідків для здоров’я і убезпечити себе від зараження кором, вакцинуємося», - каже Богдан Місюк.

За інформацією ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України», з початку року в області зареєстровано 513 випадків кору, що перевищує середньодержавний рівень. Однак за останній тиждень спостерігається тенденція до зменшення випадків хвороби. Проте щоденно фіксується понад 30 нових хворих кором.

Читайте також: У луцькій школі влаштували тотальну вакцинацію від кору






 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром