Намети, газети та особисті візити: якою була виборча кампанія на Волині у січні

31 Січня 2019, 13:40
Катерина Шарпата 2678
Катерина Шарпата

Представники Громадянської мережі «ОПОРА» розповіли про активність на Волині потенційних та зареєстрованих кандидатів на пост Президента України.

Про це стало відомо під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА «Перший місяць виборчої кампанії на Волині: передвиборна активність кандидатів і типові порушення», що відбулась у четвер, 31 січня.

Координаторка громадського спостереження «ОПОРИ» за виборами у Волинській області Катерина Шарпата розповіла, що у період з 1 по 27 січня в Україні на пост Президента зареєструвались 26 претендентів. Частіше кандидатів висували політичні партії, менше шляхом самовисування. 

«У Волинській області усі претенденти були значно активніші до своєї реєстрації, ніж після. Станом на 31 січня ми відслідковували діяльність не лише зареєстрованих кандидатів, але й тих, хто ще не встиг подати документи. Або тих, чиї документи ще не розглянула комісія. Якшо говорити про партійних представників, то були активнішими представники партій, ніж самовисуванці», – розповіла Катерина Шарпата.

Передвиборча кампанія чергових виборів Президента України офіційно стартувала 31 грудня. З початку цього процесу спостерігачі «ОПОРИ» зафіксували активність ймовірних та зареєстрованих кандидатів у Президенти у на теренах Волинської області.  З поміж усіх зареєстрованих кандидітів протягом моніторингового періоду хоча б одну форму активності проявляли: Петро Порошенко («Блок Петра Порошенка «Солідарність», Юлія Тимошенко (ВО «Батьківщина»), Анатолій Гриценко («Громадянська позиція»),  Арсеній Яценюк («Народний фронт»),  Андрій Садовий («Об’єднання «Самопоміч»), Олег Ляшко (Радикальна партія Олега Ляшка), Олександр Шевченко («Українське об’єднання патріотів – «УКРОП», Євгеній Мураєв («Наші»),  Володимир Зеленський («Слуга народу»), Руслан Кошулинський (ВО «Свобода»), Валентин Наливайченко (Громадянсько-політичний рух Валентина Наливайченка «Справедливість»), Ольга Богомолець (самовисуванець), Ігор Шевченко (самовисуванець), Юрій Бойко (самовисуванець).

«Основні форми активності – розміщення зовнішньої реклами, розміщення інформації у ЗМІ та встановлення інформаційних наметів (буклети, календарі, партійні газети). Також поширення партійних газет через поштові скриньки, тобто, поза наметами. І проведення зустрічів із виборцями», – зауважила Катерина Шарпата.

За період з 1 до 27 січня Волинську область відвідав лише чинний Президент України Петро Порошенко. Візитів інших кандидатів на пост Президента на Волинь поки не було.

На теренах області спостерігачі «ОПОРИ» знайшли зовнішню рекламу, яку використовували 13 потенційних кандидатів. В онлайн-ЗМІ виявили 85 публікацій позитивного спрямування про зареєстрованих та незареєстрованих кандидатів. Також у січні поширеним явищем було встановлення партійних наметів, в яких розповсюджували друковану агітаційну продукцію. (газети, листівки, календарі).

Читайте:  У Луцьку виявили нелегальну агітацію кандидатів в президенти.

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром