«МАФи – це вітання з 90-х років», – заступник мера Сергій Григоренко

25 Серпня 2016, 12:08
2122 Джерело: volynpost.com

Міська влада хоче встановити частковий мораторій на облаштування нових кіосків.

Про це у четвер, 25 серпня, під час засідання постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва повідомив заступник міського голови Сергій Григоренко.

Він зазначив, що наразі поза межами ринків на території міста знаходиться 400 тимчасових споруд.

«На мою думку, їх забагато. Це стара форма торгівлі. Багато з них мають неохайний вигляд. Рішення стосується тільки встановлення нових тимчасових споруд. Якщо ті підприємці, які уже встановили МАФ, мають всі дозвільні документи, вони собі стоять далі», – зазначив Сергій Григоренко.

Крім того, він додав, що на встановлення тимчасових споруд планують встановити не повний, а частковий мораторій. Вирішувати, кому і де можна ставити кіоск, буде робоча група після публікації проекту у мережі. Після чого рішення затверджуватиме виконком.

На центральних вулицях міста уже розробили схеми встановлення тимчасових споруд. Проте на іншій території поки таких проектів не ініціювали. Саме тому на центральних вулицях робоча група вирішує питання в межах розробленої схеми. Частковий мораторій стосуватиметься тих кіосків, які хочуть встановити на периферійних вулицях, де схему ще не розробили.

Втім члени комісії поставили під сумнів таку ідею. Мовляв, у такому разі місто певним чином обмежуватиме діяльність торгових точок у спальних районах, де вони необхідні.

«Моя позиція – обмежити треба встановлення тимчасових споруд лише на центральних вулицях, на всіх інших – дозволити встановлювати кіоски там, де вони необхідні. Думаю, пропозицій багато не буде», – вважає голова комісії Петро Нестерук.

Перший заступник міського голови Тарас Яковлев, в свою чергу, зауважив, що з тимчасових споруд місто фактично нічого не має.

«Перший крок – не дати можливості збільшити кількість нових тимчасових споруд, а пізніше, через років 10, можна буде і зменшити кількість тих, які уже стоять», – зазначив Яковлев.

У підсумку двоє з членів комісії утрималися при голосуванні за проект рішення і один проголосував проти.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром