У Луцьку відзначили 110-ту річницю з дня народження Степана Бандери

30 Січня 2019, 17:25
2848

У Луцьку відзначили 110-ту річницю з дня народження провідника Організації українських націоналістів Степана Бандери. Окрім святкового концерту, організатори заходу влаштували тематичну виставку.

Захід відбувся у у вівторок, 30 січня, у Волинському академічному обласному музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка. Організували захід Управління культури, з питань релігій і національностей обласної державної адміністрації, Обласний науково-методичний центр культури та за підтримки Волинської обласної державної адміністрації.

Вшанувати пам’ять Степана Бандери прийшли представники громадських організацій, товариства та спілки, студенти та небайдужі жителі міста. 

Перед початком концерту у фойє театру організували мистецьку виставку, ініційовану Обласним науково-методичним центром культури «Від забуття-до визнання». На виставці представили тематичну літературу, світлини, інсталяцію із надписом «УПА» та інформаційно-документральні матеріали. Державний архів Волинської області, Волинська обласна універсальна бібліотека імені Олени Пчілки, Волинський краєзнавчий музей та громадська організація «Волинське обласне товариство політичних в’язнів і репресованих» представили на виставці свої експозиції.

Режисер Обласного науково-методичного центру культури Ніна Фурдило розповіла, що така подія є дуже важлива для Волинського краю. Адже саме тут зародилась Українська Повстанська Армія.

«Це дуже важлива подія на теренах нашої області. Адже такого плану заходи не зовсім часто ми спостерігаємо на великих сценах. 1 січня день народження великого сина України Степана Бандери, а сьогодні,  30 січня, в кінець зими, ми хочемо вшанувати цю визначну постать.  Наш край – це край, в якому зродилась Українська Повстанська Армія. Дуже приємо, що прийшов час, коли люди можуть подивитись фото «упівців», дізнатись про них, про їхні вчинки», – зазначила жінка

Ніна Фурдило
Ніна Фурдило
















 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром