Як отримати компенсацію за травми через неприбраний сніг та ожеледицю

30 Січня 2019, 18:33
3415

У Луцьку безробітним розповіли про компенсацію за травми через неприбраний сніг та ожеледицю.

Як діяти, куди звертатися, як захистити свої права, якщо через неприбраний сніг чи ожеледицю ви отримали травми? На ці та інші питання, котрі актуальні у зимовий період, отримали відповіді під час семінару безробітні жінки, які перебувають на обліку у Луцькому міському центрі зайнятості, 29 січня.

Головний  спеціаліст відділу комунікацій та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області Ірина Кушпетюк, по завершенні семінару із гендерних питань, розповіла безробітним жінкам про те, як захистити свої права у випадку травмувань через неприбраний сніг або  ожеледицю. Позаяк  не всі знають як повести себе у подібній ситуації. 

Учасників заходу повідомили, що найперше потрібно сфотографувати місце події, аби чітко було видно неналежне очищення від снігу з прив’язкою до місцевості, віднайти свідків (записати їхні контактні дані) та  відеоспостереження (якщо поблизу розташовані приміщення, в яких встановлені камери  зовнішнього спостереження), викликати швидку допомогу, звернутися до травмпункту, зберігати усі документи, що підтверджують факт лікування та його вартість (рецепти, виписки з історії хвороби, чеки аптек, рахунки, квитанції тощо), з’ясувати хто відповідальний за утримання тротуару чи дороги, де сталося травмування (ЖЕК/ОСББ, комунальна служба/ господарство, приватне підприємство тощо), надіславши інформаційний запит до місцевої влади), звернутися з претензією до установи, на обслуговуванні якої перебуває ділянка, на якій травмувалися, зазначити суму понесених витрат (кошти на лікування, за пошкоджене майно, наприклад, розбитий телефон тощо), подати позов до суду про відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоров'я, за місцезнаходженням відповідача або за місцем проживання.

Судовий збір у таких випадках не сплачується.





Довідка

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96, е-mail:[email protected]

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел. (0332) 770717, e-mail: [email protected]

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).


 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром