У Воротневі влаштували казку для вихованців громадської організації «Джерело життя»

30 Січня 2019, 17:00
1970

У Воротнівському лісництві влаштували екскурсію для вихованців «Центру реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя». Під час заходу молоді люди прогулялись лісом, послухали цікаві розповіді про лісництво, взяли участь у майстер-класі та почаювали.

Відбувся захід у вівторок, 29 січня.

Начальник відділу соціальних проектів управління соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Луцької міськради Тамара Бондарук розповіла, що екскурсія відбулась в рамках проекту «Соціальні послуги в громаді».

«Сьогоднішня наша екоекскурсія організована управлінням соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно з Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства в рамках реалізації проекту «Соціальні послуги в громаді». В рамках цього соціального проекту надаються соціальні послуги чотирьом громадським організаціям, в яких вихованці – дітки з особливими потребами. Сьогодні в нас на екскурсії вихованці громадської організації «Центр реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя». У рамках нашого проекту сьогодні працівники Воротнівського лісництва провели невеличку екскурсію та організувала майстер-клас», – зазначила дівчина.

Координатор Лісівничого молодіжного центру Валентина Юхимчук розповіла, що такі екскурсії вона проводить постійно.

«В нас була комплексна екскурсія по школах-студіях лісівничо-молодіжного центру, і територією Воротнівскього лісництва. Ми їм розповідали про Воротнівський ботанічний заказник. Також ми провели майтер-клас. Було невеличке інтегроване заняття з елементами майстер-класу. Ми розповіли нашим гостям про те, як вирощується ліс з насінини, як він росте. Як проходить заготівля насіння. Працювали із шишками, робили із них декорацію», – розповіла вона.

Заступник голови «Центру реабілітації осіб з інвалідністю «Джерело життя» Алла Антонюк додала, що їхні вихованці багато часу проводять в квартирі, а також – в центрі. Тому прогулянка в лісі для них є не лише цікавою, але й корисною.

«Ми любимо дуже подорожувати, відвідувати екскурсії. А все, що пов’язано із природою та лісом – це є реабілітація, це є екологія. Тому що багато з наших хлопців і дівчат живуть в квартирах. А, самі розумієте, що місто є місто, а в лісі не кожен має можливість побувати. А, тим більше, в зимовий період», – розповіла жінка.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром