Як через інтернет перевірити себе у списках виборців

30 Січня 2019, 19:14
3148

Напередодні виборів варто потурбуватися, аби уточнити особисті дані в списках.

Перевірити наявність свого імені у списку виборців можна онлайн за допомогою Державного реєстру виборців або ж у приміщенні дільничної виборчої комісії.

У першому варіанті потрібно зайти на сайт Держреєстру в «Кабінет виборця» і вказати там свої особисті дані. Зокрема повне ім’я, дату народження, адресу й електронну пошту, а також надати згоду на оброблення персональних даних.

На електронну пошту прийде код (буде дійсний упродовж 15 хвилин), який потрібно вказати у відповідному полі. Після цього з’явиться повідомлення про наявність особи в Державному реєстрі виборців, а також номер і адреса виборчої дільниці, на якій ви будете голосувати.

Якщо код не надійшов відразу, спробу можна повторити через п’ять хвилин

Для очної перевірки потрібно знайти своє прізвище у списках, вивішених у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої виборець належить, або ж прийти з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації.

Якщо виборець виявив, що не внесений у списки, він може звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання і виправити це.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром