Як на Волині переробляють деревину для експорту в Австрію та Угорщину

30 Січня 2019, 10:10
2472

У Дубечненській об’єднаній територіальній громаді функціонує нижній склад державного підприємства «Старовижівське лісове господарство». Начальник нижнього складу із переробки деревини Леонід Бегаль розповідає, що перероблені матеріали вони відправляють не лише на внутрішній ринок, але й експортують.

Наразі співпрацюють із Австрією та Угорщиною.

«В нас займаються виробництвом обрізних пиломатеріалів, заготовок, котрі ідуть на експорт, і заготовок європіддонів, які йдуть на внутрішній ринок. У минулому році у вересні в нас запустили лінію із виготоготовленні обрізних пиломатеріалів. Це дало змогу значно підвищити продуктивність, збільшити об’єм виробництва. Також це створило 18 нових робочих місць. Це дуже важливо для жителів нашого села, які змогли знайти тут роботу. Середня зарплата у нас 9-10 тисяч, працюємо в дві зміни», – розповідає чоловік та додає, що сировину їм постачає майже весь лісгосп.

«Також багато нашої продукції іде на експорт. Підписуємо контракти з іншими країнами. В цьому місяці ми працюємо з Австрією та Угорщиною», – розповідає Леонід Бегаль.

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024