У Луцьку хвилиною мовчання вшанували полеглих Героїв Крут

29 Січня 2019, 16:07
у Луцьку вшанували Героїв Крут 2598
у Луцьку вшанували Героїв Крут

У Луцьку вшанували пам'ять студентів та курсантів, що захищали Київ від більшовиків у січні 1918 року.

Квіти поклали до пам’ятного знака, що на вулиці Героїв Крут у місті Луцьку, сьогодні, 29 січня, - повідомляють у прес-службі Волинської ОДА.

Нагадаємо, ідея створення пам’ятного знаку виникла у лучанина Івана Мирки, батька керівника обласного осередку партії БПП «Солідарність» Івана Мирки. Іван Іванович — нащадок одного з тих, хто загинув 1918 року під Крутами.

Тож напередодні Дня Незалежності України 2006 року на своїй приватній території він зініціював спорудження могили з хрестом. З того часу щороку біля нього лучани вшановують пам'ять борців за волю України. Нині поряд також встановлений інформаційний стенд про битву під Крутами.

За словами заступниці голови обласної державної адміністрації Світлани Мишковець, яка була присутня на заході, пам’ять про Героїв Крут українці повинні передавати з покоління в покоління.

«Я дивлюся на молодих хлопців, які присутні на заході. А уявіть, що вони зараз відстрілюються від багатотисячного більшовицького війська. Багато з крутян є і досі безіменними. Але ми знаємо, що вони завжди будуть у нашій пам`яті. Найстаршому з того студентського куреня не було і двадцяти трьох років, наймолодшому було всього чотирнадцять. Але не дарма пролилася кров нашої духовної інтелігенції! Це був поштовх і духовне звільнення від найдошкульнішого московського ярма», - промовила вона.

Присутні вшанували пам’ять полеглих хвилиною мовчання та покладанням квітів.












Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром