У «Луцьктеплі» пояснили, чому в деяких будинках холодно

29 Січня 2019, 12:52
ДКП «Луцьктепло» 2502
ДКП «Луцьктепло»

Під час опалювального сезону 2018-2019 років збільшилась кількість звернень мешканців міста Луцька зі скаргами про ненадання або надання неякісних послуг з постачання теплової енергії.

Зокрема, від мешканців квартир з тих будинків, де влаштовані загальнобудинкові вузли обліку теплової енергії, – йдеться в повідомленні «Луцьктепла».

При комісійних обстеженнях внутрішньобудинкових мереж системи опалення та вузлів обліку теплової енергії на багатьох будинках міста Луцька встановлено, що на вводах запірна арматура в більшості випадків прикривається (часто на 50-80%).

«Наголошуємо, постійне регулювання подачі теплової енергії на вводі в будинок порушує гідравлічний та тепловий режими системи теплопостачання, прикривання запірної арматури вузла призводить до порушення циркуляції теплоносія по стояках і приладах системи опалення. Як результат, в таблиці наведено випадки, де в складених актах-претензіях про неналежне надання або ненадання послуг з централізованого опалення основною причиною неякісної послуги вказано прикривання запірної арматури», – йдеться в тексті «Луцьктепла».

На підприємстві додають, що лічильник тепла – не засіб економії, а лише необхідний і стимулюючий до неї чинник.

«Він фіксує реальну величину теплової енергії, використаної за певний час. Для споживача установка приладу обліку теплової енергії лише замінює систему оплати за нормативом на систему оплати за фактично спожите тепло.  Регулювання витрат тепла, та, відповідно, їх вартість, можливе лише при наявності в будинку додатково запроектованого, змонтованого та налагодженого індивідуального теплового пункту (ІТП) з погодним регулюванням», – тлумачать у ДКП «Луцьктепло».

Регулювання подачі теплоносія на будинок запірною арматурою заборонено. Згідно п.6.7.35 ДБН В.2.5-67-2013 «Опалення, вентиляція та кондиціонування»: – «Не допускається застосовувати запірну арматуру як регулювальну.» та п.6.3.33 «Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж», затверджених Міністерством палива та енергетики України від 14.02.2007 року №71, «Використання запірної арматури для регулювання параметрів теплоносія не дозволяється», – наголошують на підприємстві.

Читайте також: У Луцьку змінили умови передачі показників лічильників

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром