Відставка Президента через 100 днів, – Лапін про можливу «партію в шахи» Тимошенко

28 Січня 2019, 16:11
Ігор Лапін 2302
Ігор Лапін

Юлія Тимошенко повідомила, що піде у відставку через 100 днів, якщо не виконає свою обіцянку знизити вартість газу вдвічі.

Народний депутат Ігор Лапін переконаний, що на з’їзді партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко розігрувала декілька варіантів шахматної партії. Це їй потрібно, насамперед, для парламентських виборів, — повідомляє ВАР.

Таку думку народний обранець висловив в ефірі телеканалу Прямий.

«Декілька років назад я говорив, що питання вертикалі влади президентської та вертикалі виконавчої влади має певні протиріччя. Бо виконавча влада виробляє продукт, маючи певного роду важелі. Вертикаль президентська має займатися міжнародною політикою та питаннями армії. Не так давно «ластівки» цих тез почали використовуватися Тимошенко. Президент є головнокумандувачем, але парламент має серйозний вплив на здійснення його повноважень. Це нам показала, для прикладу, історія із запровадженням воєнного стану. Проте, маючи найбільшу фракцію в парламенті, президентська вертикаль є сильнішою та може впливати на уряд», — каже Лапін.

Так, Ігор Лапін вважає, що в разі перемоги Юлії Тимошенко у виборах на пост Президента України, між президентськими та парламентськими виборами, вона може розігрувати одну із партій «навіщо нам президентська вертикаль, яка ні на що не впливає», «я хороший канцлер» і т.д.

«Інший варіант шахматної партії – «відставка за 100 днів». Тимошенко в разі перемоги буде намагатися виконати передвиборчі обіцянки. Одна з них – це зменшення ціни на газ. Звичайно, це популістичний лозунг. Але, якщо все ж таки їй вдасться знизити ціну на газ, то нас може очікувати крос-дефолт. МВФ не дасть наступного траншу. Надходжень до бюджету немає. Що тоді? Уряд Гройсмана винен у всьому. Ці тези будуть використовуватися до парламентських виборів. Тимошенко хоче в подальшому мати контрольований парламент. Тоді буде можливість втілювати свої президентські амбіції чи канцлерські, якщо прийдеться йти у відставку», – пояснив нардеп.

Ігор Лапін додав, що Тимошенко вже бачить себе в другому турі, а між першим і другим вона буде думати, що робити далі. «Але головним є те, що президентство – лише майданчик для цієї піврічної роботи перед парламентськими виборами», – підсумував народний депутат.

Коментарі
28 Січня 2019, 21:38
Виберіть мене
29 Січня 2019, 11:34
Тимошенко в разі перемоги буде намагатися виконати передвиборчі обіцянки. Одна з них – це зменшення ціни на газ. Звичайно, це популістичний лозунг. Ігорь Лапін-після цих сказанних слів ти МУДАК І ДУРАК!!!!!
30 Січня 2019, 17:58
Однаково негативно ставлюсь до Пороха і Юльки, бо вважаю їх представниками кланово-олігархічної системи в Україні, але запевнення Юльки знизити ціну на газ удвічі вважаю не просто примітивним популізмом, розрахованим на микол-мудаків-дураків, а злочинним для всіх виборців України. Знизити можна навіть не вдвіччі, а втричі і навіть більше. Однак потім прийдеться компенсувати це зниження з наших же кишень і в значно більшому розмірі, бо ще й треба буде компенсувати Юльці витрати на виборчу кампанію, на яку вона потратила лише офіційно сотні мільйонів. Це просте правило економіки. Але видно не для микол-мудаків-дураків. Бо вони знову хочуть розквасити свого тупого носа об газову принцесу і бабусю української корупції Юдьку-жульку. Україні потрібен президент, який йде на вибори не за гроші олігархів!
31 Січня 2019, 16:08
Щодо заказушного порохоботівського бруду "економіста", позначеного для Миколи. Не однаково автор ставиться до Порошенка і Тимошенко! За першого-при всьму світу відомих фактах про його офшори, здирання шкіри разом з Ахметовим з українців через Роттердам+(від цього теперішньому гаранту ніколи не відмитися, бо для цього ним в НКРЄКП було всунуто Рошенівського холопа Вовка),бізнес на війні з недолугою і непомірно дорогою військовою технікою виробництва заводів олігарха-Порошенка. топтання по Конституції із сміховинно-бридким Томос-туром і тд.,ні слова, натомість вся увага Юльці! Розраховує на соєву шоколадку?Може і не дочекатись, он ЗМІ вже пишуть, що навіть виборчу кампанію Порох прагне провести за рахунок своїх васалів, випадок із Семенюком із Підгаєць тому доказ. А щодо зниження ціни на газ-з Тимошенко це цілком реальне завдяки наведенню порядку з податками і митницею! Як це зробити вона знає, їй це не вперше! Тільки після цього Порошенку гарантовано титул БАТЬКА української корупції і перший строк.Президент притомних українців - ТИМОШЕНКО Ю.В.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром