«Це дикість і варварство», – Майя Москвич про хутряну ферму поблизу Луцька

26 Січня 2019, 17:22
Майя Москвич 3271
Майя Москвич

Лучанці Майї Москвич дуже не подобається, що поблизу міста Луцька планують відкрити норкову ферму. Тому вона закликає зупинити цей процес.

Про це Майя Москвич написала у себе на Facebook-сторінці.

Текст з її допису подаємо без змін:

«Я не еко-активіст, але вважаю що для Волині, яка є відносно екологічно чистою, людяною і межує з ЄС – це дикість і варварство!

Так, в Луцьку прекрасний старовинний замок, проводяться лицарські турніри, влітку навіть шибеницю в центрі міста поставили ... але хутряна ферма поблизу міста - це реальний відкат в минуле!

От серйозно, ми ж рухаємось ніби в Європу. Там виробництво хутра забороняють (саме тому інвестори і переносять сюди шкідливі виробництва). Я впевнена з часом звірові всі ферми будуть заборонені і в Україні. З діючими вже нічого не зробиш, але навіщо відкривати нові? Чи ті, котрі давали дозвіл на відкриття сподіваються на реванш опозиції, зміну вектору і союзну державу з Росією...? А люди Копачівсьеої ОТГ взагалі в курсі що вони погодили?

На Львівщині люди виступили проти шкідливого виробництва, Житомир протестував, але здається безуспішно

А Волинь що?

Я не знаю, що я можу зробити, але мені відкриття цієї ферми на Волині дуже не подобається. Можливо цей процес ще можна зупинити, і хтось в Луцьку цим займається? Я вже не громадський активіст, але готова долучитись в міру можливостей, хоча б інформаційно.

І ще, здається, в Україні вільна ніша на екологічну організацію прямої дії, яка би трясла за шкибарки тих хутряних інвесторів, і всіх, хто їх підтримує так, як СІ4 в Києві трясе сєпарів і їх посіпак», — пише Майя.

Коментарі
26 Січня 2019, 20:01
В країнах Європи заборонено вирощувати звірів на хутро, а в Росії ні. То з ким пов'язуємо своє майбутнє? Чи за гроші продамо і його (майбутнє)?
27 Січня 2019, 15:06
Пані Майя! Невже Ви вважаєте ,що хутряна ферма це набагато більша екозагроза ніж свинокомплекси або птахофабрики?!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром