У молодіжному центрі «YouthСфера» читають поезію з виглядом на нічний Луцьк. ФОТО

26 Січня 2019, 12:03
Антон Безносиков – учасник заходу 3944
Антон Безносиков – учасник заходу

На літературному вечорі зібрались любителі української класики, молоді поети та музиканти.

Книги на підлозі, теплі пледи, ліхтарики, свічки та романтична музика – у такій атмосфері учасники заходу ділились улюбленими рядками з віршів та власною поезією, читали уривки з оповідань та співали під гітару. Від інтимної лірики Павличка, поезії Герасим’юка та Малковича до творів Лялі Бринзи та Оксани Мельникової – учасники мали чим дивувати один одного.

«Lit Winter» - таку назву мав літературник, який відбувся 25 січня у «YouthСфері» - молодіжному центрі на вулиці Винниченка.




 

«Я з університету брав участь в художній самодіяльності. Після закінчення навчання був такий момент, коли мені цього вже не вистачало: утворився вакуум, який потрібно було заповнювати. Тому я почав шукати і відвідувати різноманітні заходи для того, щоб якимось чином те прекрасне відчуття від сцени підтримувати. Але більше ходжу на такі події, бо мене надихають люди, які також виступають. Я хочу ділитись своїми думками, давати щось своє і отримувати фідбек. Або і не своє, чуже, в чому я кохаюся і що дає мені силу, таким чином сіяти ідеї в інших», − коментує Антон Безносиков, учасник «Lit Winter», який часто відвідує мистецькі заходи в Луцьку.

Читайте також: Лучан запрошують на прем’єру для дорослих




 

«Я сторонник мистецьких заходів, охоче ходжу як глядач і учасник. З часом я почав сам організовувати такі події. Мене дуже надихають люди і ті твори, які вони читають. Завдяки ним зацікавився сучасною літературою, відкрив з нового ракурсу твори класиків. Ведучим я став, щоб подолати риси інтроверта та навчитись іти на контакт з людьми, запрошувати їх на такі події. «Lit Winter» − це наш пілотний проект, дуже приємно, що прийшло багато активних людей, навіть ті, хто, через брак часу, після свого виступу мусили бігти у справах», − говорить один з організаторів літературного вечора та одночасно його ведучий − Антон Гніздюк.



Нагадаємо, що «YouthСфера» - молодіжний центр Луцька, що знаходиться на вул. Винниченка, 67/601. Простір почав працювати у вересні цього року, це місце для втілення ідей, навчання та роботи всіх охочиш. Тут проводить час молодь, відбуваються неформальні заходи, зустрічі, презентації та покази фільмів. В центрі можна також просто повчитись чи почитати книгу, вхід – вільний для всіх.



Читайте також: У Музеї Корсаків відкриють виставку київського митця

Фото Юрія ЄВТУШКА

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром