На луцькому меморіалі хочуть демонтувати обеліск

25 Січня 2019, 11:44
обеліск 5642
обеліск

У Луцьку просять провести інвентаризацію місць увіковічнення пам’яті на меморіалі «Вічна Слава», обстежити всі пам’ятники і визначити, за які кошти проводитимуть реконструкцію. Також планують знести обеліск.

Про це йшлося у п’ятницю, 25 січня, під час засідання комісії міськради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту, – пише ІА ВолиньPost.

Із пропозицією щодо обстеження меморіалу «Вічна Слава» звернувся голова осередку Всеукраїнської правозахисної організації «Меморіал» імені Василя Стуса Олександр Жук.

Під час чергової сесії міської ради у депутатів просять розглянути кілька пропозицій: визначити замовника та джерела фінансування реконструкції меморіалу «Вічна Слава», провести інвентаризацію місць увіковічнення пам’яті, поховань та встановлених пам’ятних знаків, а також обстежити технічний стан монументів, пам’ятників, поховань, інженерних мереж, комунікацій та благоустрою територій.

«Думаю, що наступного тижня ми завершимо питання про перейменування вулиць, оскільки є закон «Про декомунізацію» і його треба виконувати. Те ж стосується меморіалу. На меморіалі певний сюрреалізм: там відбуваються заходи, що суперечать закону, і є заходи з вшанування тих, хто воював проти комуністів, там поховані Герої Небесної Сотні. У грудні у Львові почався демонтаж обеліска. Нам треба провести ті ж заходи та інвентаризацію», – зауважив голова комісії Микола Федік.

Він запропонував звернутися до відділу архітектури, аби там порахували, у скільки обійдеться демонтаж обеліска та інвентаризація об’єктів. Вивчать питання реконструкції меморіального комплексу і з юридичного боку.

Читайте також: Обеліск на Меморіалі Вічної Слави колись охрестили «бабкою з віником», – Петро Кралюк

Коментарі
25 Січня 2019, 14:54
Немає їм чим занятись... Аби тільки гроші відмити! Ось на сьогодні - ну це прям дуже "важливе" питання! На дороги гляньте!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024