Сесія Луцької міської ради онлайн

27 Серпня 2015, 09:03
2529

Все, що роблять депутати і що не з'явиться в традиційних новинах.

Після перерви депутати розглядатимуть земельні питання. Оскільки це "сухий" формальний процес, ми не будемо обтяжувати читачів трансляцією розгляду 109 земельних питань.

13:54 - довгоочікувана перерву  таки оголосили. 

13:49 - друга спроба оголосити перерву. Знову невдала - на розгляд виноситься ще одне питання.

13:36 - Микола Романюк оголосив перерву. Але згадав, що присутні ще не вислухали депутатські запитання до обговореного питання, тому скасував своє рішення - розчаровані депутати продовжують сидіти.

13:17 - мер відкладає обідню перерву, натомість пропонує розглянути зараз технічні питання. 

13:13 - триває обговорення 11 питання порядку денного - "Про впровадження заходів, що спрятимуть ліквідації монополії ЖКП та розвиватимуть конкуренцію на ринку комунальних послуг". З першого разу рішення не підтримали. На прохання депутата Осіпова мер оголосив повторне голосування - "за" проголосували 15 депутатів.

12:36 - трибуну зайняв забудовник. Промову почав російською, але на вигук когось із присутніх: "Українською, будь ласка!" відреагував адекватно - почав говорити українською. Проте його "Как можна забов'язати кагото? Атбросьтє емоциї" викликали асоціацію з промовами Миколи Азарова. Присутні не стримують емоцій і вголос проводять цю паралель. 

12:33 - мешканка одного з будинків на Стрілецькій, якій надали право виступу, почала промову прямо з місця. Проте Микола Ярославович сказав, що сесія міської ради - абсолютно прозора операція, ведеться стенограма, тому запросив доповідачку за трибуну. Жінка попросила лише не їздити по вулиці Стрілецькій.

12:28 - триває обговорення будівництва на вулиці Стрілецькій. 

11:57 - мешканка міста, яка активно добивалася слова ще до перерви, заявила, що для підготовки до опалювального сезону підприємства потрібно мінімум 3 мільйони гривень. Виділеного часу їй не вистачило, щоб закінчити свою промову, воно й не дивно - кілька секунд пані витратила на те, щоб розібратися з мікрофоном за трибуною. 

11:48 - Олександр Семенюк запропонував створити постійну комісію щодо сприяння розвитку Державного історико-культурного заповідника "Старе місто".

11:41 - депутат Гриб висловив обурення заявою Данильчука і повідомив, що той не має права звинувачувати всіх депутатів міської ради. Додав, що всі землі і будівлі Старого міста здавалися в оренду попередньою каденсією міської ради. В свою чергу він звинуватив попереднього спікери у використанні кожної можливості пропіаритися у будь-якоум питанні.

11:35 - у обговорення проблеми заповідника "Старе місто". Роботи по благоустрю проводяться несистемно. Висунута пропозиція встановити конкретні терміни, коли будуть закінчені ці роботи. Петро Данильчук заявив, що боротися з порушенням санітарно-гігієнічних норм на "Центральному ринку" міська влада не здатна, і додав, що надії покаладає на наступну каденсію міської ради.

11:33 - лучани не пропускають міського голову в сесійну залу - просять вирішити їх проблеми. Нарешті Микола Романюк таки зайняв своє місце і сесія продовжилася. 

11:06 - міський голова оголосив перерву на 20 хвилин. Із зали прозвучали заперечення, але Микола Ярославович повторив голосніше: "Перерва 20 хвилин!". Депутати неохоче покидають сесійну залу.

10:40 - триває обговорення гомадських ініціатив лучан. Найцікавіші з них - засипати річку Сапалаївку землею і потім продавати земельні ділянки на ній, а також вставити гіганський бетонний прапор України перед стелою на меморіалі.Кошторис останньої - 350 тисяч гривень.

10:33 - прозвучала пропозиція технічного вдосконалення голосування за громадські ініціативи міста Луцька. Така необхідність виникла через "накручування" голосів від закордонних користувачів.

10:24 - починається розгляд запланованих питань порядку денного. Першим розглядають питання №6 - "Про Програму національно-патріотичного виховання дітей та молоді міста Луцька на 2015-2017 роки". Коротку промову виголосив Павло Данильчук. 

10:21 - Павло Данильчук висловив обурення з приводу того, що замість червоно-чорного прапора біля міської ради повісили стяг Євросоюзу.

10:14 - міський голова попросив всіх тих, кому не вистачило місця сидіти в сесійній залі, покинути її і слідкувати за трансляцією в залі очікування, щоб не створювати балаган.

9:56 - Микола Романюк пояснив, що не має права втручатися в роботу журналістів та редакторів газети - вони публікують те, що вважають за потрібне.

9:54 - "У кожному номері комунальної газети "Луцький замок" публікують до 15 світлин міського голови. Це не припустимо навіть для приватної газети. Може варто зупинити цю піар-кампанію?" - ще одне запитання від "Нового Луцька".

9:52 - "Миколо Ярославовичу, чи збираєтеся ви дотримуватися обіцянки відшкодування коштів у справі Кревської? Складається враження, що ви просто зволікаєте, щоб так і не сплатити кошти." - прозвучало депутатське запитання від "Нового Луцька".

9:45 - приймаються депутатські запити по благоустрою міста в різних мікрорайонах Луцька.

9:41 - "Озвучена інформація не відповідає дійсності!" - голос чоловіка, який щойно заглянув до сесійної зали, ймовірно це мешканець того будинку, який слідкує за трансляцією сесії в залі очікування. 

9:39 - міський голова розповідає, що зустрічався з мешканцями цього будинку, і міська влада вже має програму допомоги пенсіонерам сплачувати необхідну суму за опалення. 

9:35 - мешканці будинку №37а виступають за трибуною - скаржаться не лише на відсутність тепла, але й на тріщини.

9:32 - "Я ж казав: він не вспіє" - хтось із присутніх коментує вичерпаний час виступу і незакінчену промову Сівака. 

9:29 - Сергій Сівак повертається до проблеми теплопостачання будинку на вулиці Шевченка, 37а. 

9:25 - Роман Романюк виступає за трибуною. Він читає звернення "Блоку Петра Порошенка" з проханням оскаржувати рішення суду Ростова-на-Дону про ув'язнення українських акутивістів Олександр Кольченка та Олега Сінцова на підставі відсутності злочину.

9:18 - один з депутатів піднімає питання про теплопостачання будинку на Шевченка, 37а. Пропонують запросити до сесійної зали жителів цього будинку. Міський голова пояснює, що з проблемою всі знайомі, і немає сенсу ще раз слухати те, що всі і так знають. Він просить шукати рішення проблеми, а не черговий раз обговорювати нинішню ситуацію з будинком.

9:12 - затвердження порядку денного: всього 128 питань, окремо - різне. Кілька депутатів вносять пропозиції щодо зміни порядку розгляду питань. Пропозиції примаються.

9:09 - початок сесії. Зареєстровано 27 депутатів.

9:00 - сходяться депутати. Чоловіки вітаються рукостисканнями, а жінок зустрічають поцілунками в щічку. 

Коментарі
27 Серпня 2015, 14:54
а чому так багато помилок?гадко читати
27 Серпня 2015, 15:00
полілунками,примаються,Романюе,дісності......що то?професіонали?
27 Серпня 2015, 15:00
а хто автор? де герасимчук дівся?
27 Серпня 2015, 15:09
а ти блять сядь на те мысце ы строчи так шоб такы як ти потым читали і панімали хоть шось. випусковий їм треба щоб читав за репортером. нема Герасимчука і остальних тоже. видання скурвилось на нєт.
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром