Як у Підгайцях відкривали інклюзивно-ресурсний центр

23 Січня 2019, 14:10
відкриття інклюзивно-ресурсного центру 4985
відкриття інклюзивно-ресурсного центру

У селі Підгайці Луцького району відкрили дев’ятнадцятий на Волині інклюзивно-ресурсний центр.

Офіційне відкриття відбулося 23 січня за участю голови Волинської ОДА Олександра Савченка, голови Луцької районної ради Валентина Приходька, сільського голови Підгайцівського ОТГ Юрія Семенюка, настоятеля Свято-Михайлівського храму отця Івана Горея та директора інклюзивно-ресурсного центру Юрія Туровського.

«Ми мали велике бажання швидше запустити цей інклюзивно-ресурсний центр. Ми їх відкриваємо не для галочки, а для того, аби діти могли себе комфортно почувати. Побудувавши такі центри, ми зробили велику роботу. Діти себе по-іншому почувають: вони соціалізуються, вдосконалюються», — сказав Савченко.

Голова Луцької районної ради Валентин Приходько наголосив, що сьогодні велике свято, адже нація, яка погано відноситься до людей, які мають особливі потреби, — не має права існувати.

«Сьогодні держава звертає велику увагу на цих людей. Це правильний курс, не по чутках знаю, адже в мене самого сімнадцятирічна дитина з інвалідністю,  і я знаю, на скільки це потрібна справа. Правильно, що саме в Підгайцях ми відкрили такий центр, адже це географічно виправдано. Сюди дітей легше довозити, аніж в Тарасове, де ми планували його відкривати», — зазначив Валентин Приходько.

Опісля відбулося офіційне перерізання стрічки та огляд самого центру.

Загалом у приміщенні є кілька кабінетів, серед яких вчителя-дефектолога, вчителя-логопеда, практичного психолога та інші.

Після невеличкого виступу дітей місцеві священики освятили приміщення закладу.






1





















 

Коментарі
23 Січня 2019, 20:38
Директор - Юрій Туровський. Не ТРОЦЬКИЙ!
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром