Що відбувалося у замку ввечері за зачиненою брамою

21 Серпня 2016, 17:11
5091 Джерело: googlegroups.com

Громадський діяч Ілля Токаренко не розуміє, чому для більшості лучан вечірнє дійство у замку Любарта стало закритим.

Про це він написав на власній сторінці у Facebook у неділю, 21 серпня.

«Прийшли з дружиною подивитися на дійство біля замку, велика кількість палаток з медовухами, кілька виїзних кафешок. Стоїть сцена, на якій фактично під фанеру підігрують кілька музик, до відомих пісень. Невелика кількість танцюючих. Помітив що, до замку періодично йдуть люди і повертаються обурені», - почав він свою розповідь про вечірній візит до Луцького замку.

«З цікавістю підійшли до входу у замок, але нас, як і інших людей, які йшли за нами, зупинила муніципальна міліція у новій формі.

- Ваші запрошення, - запитався один з них.

Я відповів, що не маю!

- Тоді приходьте завтра.

- Чому? - запитав я.

- Сьогодні замок відкритий тільки для гостей міста та запрошених.

- Вибачте, але я, лучанин, який готовий заплатити за вхід», - пише Ілля Токаренко.

За його словами невдовзі із замку вийшла жінка, він припускає, що це могла бути організаторка свята. Вона передала кілька запрошень поряд присутнім, які одразу і пройшли.

«Звернула увагу на мене з дружиною і сказала: цитую «для громадян замок відкритий з 8:30 до 20:00.
Так ось, тепер підкажіть мені, невже так у наглу нас з вами посортували? Не хотів заводити дискусію бо це було б марно, розвернулися і пішли», - завершив розповідь Ілля Токаренко.

На думку чоловіка, закриті віп-вечрки не робляться в таких місцях.

2
Фото Іллі Токаренка
Фото Іллі Токаренка

Фото Іллі Токаренка
Фото Іллі Токаренка

Фото Іллі Токаренка
Фото Іллі Токаренка

Тим часом, Район.Луцьк спробував дізнатися, для кого ж організували свято за закритими дверима у замку.

Один із учасників, який не побажав назватися, розповів, що вечірній прийом відбувався у більшій мірі для тих іноземних гостей, які приїхали до Луцька на День міста.

«Все було досить пристойно та спокійно. Поки люди збиралися на концерт, свої вишиванки демонструвала місцева торгова марка. До речі, серед моделей були дружина Сергія Григоренка Олена та сестра депутата міськради Миколи Собуцького Катерина», - поділився враженнями співрозмовник.

Після того, як запрошені зайняли свої місця, луцький міський голова Микола Романюк представив гостей із інших країн. Після цього на сцені виступили вихованці луцьких музичних шкіл та польський гурт.  

Серед гостей було чимало й відомих лучан: депутатів, діячів культури та мистецтва, представників ЗМІ та влади.

Кілька публічних людей міста вже виклали у соціальні мережі фото, на яких можна побачити, що ж насправді відбувалося у замку ввечері.

Депутат луцької міської ради Микола Яручик разом із Тарасом Шкітером, Сергієм та Іванною Шкодами. Фото зі сторінки Миколи Яручика
Депутат луцької міської ради Микола Яручик разом із Тарасом Шкітером, Сергієм та Іванною Шкодами. Фото зі сторінки Миколи Яручика

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
21 Серпня 2016, 20:39
Так яка різниця?<br/> пристойно, не пристойно! Це відбувалося за кошти Лучан, а не з карману Романюка та поплічників!
21 Серпня 2016, 20:52
То для чого було фестиваль називати &quot;князівський банкет&quot;,якщо на ньому гуляли тільки сучасні луцькі князі...?
21 Серпня 2016, 21:01
ще раз показали що Украіна не для Украінців.а місце холопам під зачиненою брамою та в окопі під Донецьком
21 Серпня 2016, 21:02
Треба було новоявлених князів у &quot;Буратіно&quot; приймати - чого до замку тягнути? Нехай демонструють гостям свої &quot;досягнення&quot; й те , що наваяли за час свого правління : &quot;Промінь&quot;, &quot; Карабас Барабас&quot;, тощо
22 Серпня 2016, 01:04
Наталка, 100%
22 Серпня 2016, 02:32
У замку проходив офіційний прийом зарубіжних та українських делегацій . Це протокольний захід згідно міжнародних правил.В таких випадках він проходить по запрошеннях .
22 Серпня 2016, 03:07
то нехай похадить у приватних закладах, і за їх кошти а не за МІСЦЕВІ КОШТИ
22 Серпня 2016, 12:06
Аналогічні заходи були протягом дня по усьому місті, але людей на них було дуже не багато. Соромно було дивитися, як відомий гурт з Любліна чудово співав на площі у центрі, а їх його слухали 10 людей. А Вірастюк як класно виступав !!! Впевнений, якби усіх покликали у замок, прийшло б небагато. А от пошуміти ми мастаки.
22 Серпня 2016, 12:33
Та не варто такого шуму робити через цей захід. Нормальна практика у Європі закриті прийоми. А крпикуни завжди були і будуть
22 Серпня 2016, 12:34
Токаренко хай краще гляне на себе і задумається, а не починає тут розписувати. Хлопець хоче у політику влізти різним способом, але ніхто не бере його
22 Серпня 2016, 12:48
Пан Ілля Токаренко, Ви б пішли на Театральний майдан, послухали б, як співає наш волинський соловейко Чепелюк. Та де там, Вам треба туди, де можна якусь бяку відкопати.<br/>А офіційні прийоми - це практика європейських країн, і це нормально. Для нас був замок відкритий цілий день, можна було послухати дзвони, погуляти, і щодня можна туди піти.
22 Серпня 2016, 12:49
До слова, пан редактор цього поважного видання теж мав запрошення на прийом
22 Серпня 2016, 12:52
Декому ніколи не вгодиш, не варто навіть намагатися. Люди не розуміють, чи не хочуть розуміти, що такі заходи - звична справа в Європі
22 Серпня 2016, 13:41
Тут багато хто говорить, мовляв я у політику зібрався, так я давно у ній! Тільки на посади та у депи не йду, бо рахую що, там мають бути люди більш досвідчиніші ніж я! На закиди, треба було ідти в інше місце, відповідаю- я де хочу, там і ходжу! Стосовно практики прийому- в європі практика, за рахунок меценатів а не міськоі Ради! Дякую
22 Серпня 2016, 15:12
Добрий день, 20.08 також була біля замку і чесно кажучи було не приємно, коли біля входу у замок зупинили мене 2-муніципалів, сказали вхід тільки по запрошенням, запитала де можна придбати, на що сказали приходьте завтра, так як це закрите дійство.
23 Серпня 2016, 00:31
Катя, а як то різним способом? Поясни читачам, може собі буду знати.
23 Серпня 2016, 02:08
Для того і створені такі свята як день міста, День Незалежності і Т.д і т.п., щоб саме жителі міста могли відвідати найгарніші місця та проникнутись атмосферою свята. А тут тобі говорять вибачай іди десь у інше місце відпочивати. Тому я підтримую повністю, що неправильно не впускати жителів міста до замку.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром